Cunoscutul politist de la Roman (jud. Neamt) Ioan Canarau, a facut public un raport trimis catre sefii IPJ Neamt, referitor la starea parcului auto in general si la masina de serviciu cu care el isi efectueaza serviciile de patrulare, in special. Ceea ce scrie Canarau in raport este de-a dreptul halucinant si arata cate pret pun guvernantii pe siguranta cetatenilor si implicit a politistilor din strada. In timp ce sefii au masini noi care sunt schimbate periodic, politistii care fac munca de politie cu adevarat, se deplaseaza cu niste adevarate cazane, cum se mai spune in limbaj popular, care nu au mai fost schimbate de peste 10 ani de zile: ”Refuz sa mai conduc masina de servicu. Portierele se deschid in mers si franele nu tin, iar frigul intra prin toate incheieturile masinii”, informeaza Canarau pe sefii sai, cerand o masina noua si indemnand pe toti colegii lui sa faca la fel. Raportul a fost trimis sefilor pe 5 martie si dupa cateva zile masina a fost retrasa din serviciu fiind depozitata in curtea Politiei Municipiului Roman, unde zace si acum. In locul ei nu a fost introdusa alta masina, deci a ramas ca-n tren. Zilele trecute, Ioan Canarau a primit si un raspuns de la IPJ Neamt in care i se comunica faptul ca ”A fost informat Serviciul de Logistica din cadrul Ministerului Afacerilor Interne”. Cu alte cuvinte, o masina mai putin pe strazi, iar alta noua… la Pastele Cailor.

Raportul complet:

 

Canarau, care este si vicepresedintele Sindicatului Politistilor, Europol, are un mesaj si pentru ministrul de interne, Carmen Dan, pe care o informeaza ca realitatea din teren nu bate deloc cu clipurile promovate de MAI in care apar politisti zambitori in masini noi:

Stimata doamna Ministru, Carmen Dan !
Pe vremea partidului comunist, in fata, pentru prostime, erau scoase imagini frumoase cu fabrici, uzine, etc si se spunea ca poporul e fericit si cu burta plina ! Despre militie nu se vorbea foarte mult pentru ca toata lumea ii stia de frica si nu mai conta cu ce fel de masini fac serviciul militienii !
Acum, observ ca ministerul se lauda in spatiul public cu autospeciale de politie super dotate si conduse de politisti zambitori, fericiti, entuziasmati! 
Realitatea din Politia Romana este alta, o stiti si dvs, insa va place sa ascundeti gunoiul sub pres si sa puneti vietile politistilor in pericol, sa-i trimiteti la moarte sigura folosindu-va si de caracterele slugarnice si perfide ale unor sefi care planifica politistii in servicii cu „sicrie pe roti”, asa cum le spunem noi masinilor de politie cu care patrulam.
Eu refuz sa mai muncesc pe autospeciala de politie, dotata cu un singur airbag, fara servodirectie, cu care patrulez de peste 10 ani, pentru ca viata si sanatatea imi sunt puse in pericol !
Ii indemn pe toti politistii din Romania sa faca la fel, sa scrie rapoarte in care sa solicite scoaterea din circulatie a ” caroseriilor de politie ” , ca masini nu mai pot fi denumite si dotarea cu autospeciale performante ! 
In Politia Romana sefii se plimba cu masini noi, cu airbag-uri si-n oglinzile retrovizoare, in timp ce soldatii patruleaza cu „trotinete pe patru roti” ! 
Ne-ati dovedit fatis, pe 24 martie, ca siguranta noastra si a cetatenilor nu va intereseaza ! 
Eu am jurat sa mor la datorie, salvand viata unui seaman de-al meu, nu pentru vreun prost de sef sau un ministru devotat partidului, nu romanilor ! 
Canarau Ioan, vicepresedinte !’

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.