Un politist de la Rutiera din Bicaz, a fost sanctionat de sefi cu o atentionare pentru ca i-a aplicat unui sofer amenda maxima pentru o abatere de la Regulamentul Rutier. Agentul de poliție Găboroi George Ionuț, este cunoscut pentru severitatea fata de soferii care incalca legea, si este cel care in urma cu cateva zile, a scos un batran din casa in flacari, aflandu-se intamplator prin zona in care se produsese incendiul, el nefiind la prima faptă de acest gen.
Atentionarea sefilor vine ca urmare a unei investigatii a politistilor de la Control Intern, departament care la IPJ Neamt a devenit mai mult un instrument de hartuire a politistilor incomozi si de albire a politistilor care nu-si fac treaba, dar grade mari sau pile la fel de mari.
Sanctionarea lui Găboroi, este aspru taxata de Sindicatul Europol Neamt: ”Ce se întamplă când un polițist bun salvează vieți?
Credeți că e premiat, avansat, că primește un salariu de excelență?
Nici vorbă!
În cazul lui, șeful, managerul suprem n-are timp să scrie o notă de fundamentare și să-l propună pentru una dintre recompense!
În schimb, îi pocnesc tâmplele de bucurie când îl atenționează pentru greșeala de a aplica o amendă orientată spre maxim.
Agentul de poliție Găboroi George Ionuț de la IPJ Neamț este un polițist excepțional, doar în ochii colegilor și al cetățenilor nu și în aprecierile șefilor.
A salvat multe vieți omenești!
Am aflat cu toții despre ultima lui ispravă când a scos un bătrân dintr-o casă în flăcări!
În vara anului 2020 a aplicat o sancțiune contravențională maximă, pentru că stabilirea cuantumului amenzii este un atribut EXCLUSIV al agentului constator și doar acesta poate analiza contextul și gravitatea comiterii unei contravenții. Doar al lui! A urmat o petiție!
Acum, timpul trebuie să stea în loc pentru că ilegalitatea și imbecilitatea deciziei lucrătorului Biroului Control Intern au creat un fel de gaură neagră care a supt până și materia cenușie dintre urechile inspectorului șef!
Este stupefiantă decizia conducerii IPJ Neamț bazată pe concluziile Controlului Intern, aceea de a-l atenționa pe polițist pentru că nu a respectat principiul proporționalității dintre abaterea săvârșită și sancțiunea aplicată.
Este incredibil până unde se poate ajunge!
Până acolo unde salvatorul de vieți este umilit, pentru că petiționarul a fost înștiințat despre măsura luată împotriva polițistului, în schimb, lingăul, pupincuristul, plimbătorul de hârtii și șeful viitor pensionar primesc salarii de excelență!
Expresia analfabet funcțional l-a deranjat pe domnul Cms șef Osoianu Iulian, șeful IPJ Neamț!
În acest caz ce expresie ar trebui să folosim?
Pe colegul nostru, Găboroi George Ionuț nu-l vom găsi pe viitoarea listă cu polițisti premiați pentru lucrări de excepție, cu siguranță!
Șeful inspectoratului va împarți banii după bunul plac, cum a făcut-o și până acum, cu girul conducerii Poliției Române despre care, în lipsa vreunei reacții, putem considera că este de acord cu furtul din banul public!
Cică n-ar fi Mafie în Poliția Română! Inventăm noi povești despre mafioți cu epoleți!”, transmite Europol Neamt.
Ionut CORFU
DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

  1. Din păcate în România hoția este la rang de lege,cei corecți sunt sancționați ,interlopii și șmecherii au imunitate,de asta suntem aici că țara /popor!

  2. Sectiile de politie rurale, trebuie DESFIINTATE. Nu isi justifica existenta. Sunt in conflict de interese cu firmele care le administreaza terenurile, cu rudele care au afaceri agricole.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.