Doi politisti de la Politia Municipiului Piatra Neamt sunt in izolare, dupa ce au patrulat in echipe mixte alaturi de doi jandarmi de la IJJ Neamt.

Potrivit Georgianei Mosu, purtator de cuvant IPJ Neamt, in dimineata zilei de 4 august, 3 politisti au format echipe mixte de patrulare, fiecare cu cate un jandarm. In timpul serviciului, doi dintre jandarmi au acuzat simptome de infectare cu coronavirus, fiind testati si apoi confirmati pozitiv. Pentru ca au fost contacti directi ai jandarmilor, doi dintre politisti au intrat in izolare pentru 14 zile. Conform procedurilor DSP, politistii nu vor fi testati, decat daca prezinta si ei la randul lor, simptome.

Cazul a fost facut public de Sindicatul Europol, dupa ce unul dintre cei 3 politisti, își acuza șefii de nepasare, pentru ca nu s-ar fi luat masuri imediat dupa ce au aparut simptomele la jandarmi, fiind trimisi sa-si continue serviciul, desi statusera timp indelungat in aceleasi masini cu jandarmii care s-a confirmat ulterior ca erau infectati, iar a doua zi, doi dintre cei 3 politisti au fost nevoiti sa se prezinte din nou la serviciu. ”Va povestesc pe scurt serviciul meu de ieri dimineață (06.00-14.00). Intrăm în serviciu 3 polițiști cu 3 jandarmi și se fac 3 patrule mixte. După ce plecăm de la bază, luăm o cafea, eu fumez o țigară, colegul vorbește cu prietena lui, tot jandarm, care era în patrulă cu Romeo. După discuții, cei doi ne anunță că nu au gust și nici miros (semne de Covid-19). Ne dezinfectăm, punem măștile și ne retragem la bază cu autospecialele.

Le recomandăm să anunțe la ei la IJJ situația. Li se spune că vor primi răspuns în 10 minute. La Poliția Municipiului Piatra Neamt ajunși, anunțăm ofițerul de serviciu să expună conducerii problema ivită.

Cei 2 jandarmi au fost trimiși de către șefii lor la cabinetul medical al unității, de unde au fost redirecționați la SJU Neamț pentru investigații. Eu cu Romeo am fost redistribuiți să facem patrulă împreună până la sfârșitul programului. Colega noastră Carmen, care a fost repartizată cu al treilea jandarm, a trebuit să facă serviciul în continuare cu el, deși cei 3 jandarmi au venit la sediul unității de poliție cu aceeași mașină.

Țin pe această cale să le mulțumesc tuturor ofițerilor din conducere pentru colaborare, pentru compasiune, pentru modul de gestionare a situației, pentru orice credeți voi că mai merită (ca să fie înțeles, nu au făcut nimic, nu ne-a chemat nimeni măcar să întrebe care-i treaba, eu m-am izolat la o rulotă de ieri, dar Romeo și Carmen au fost la serviciu azi, schimbul 1). Ca să nu o mai lungesc, vă mai spun că azi rezultatul testului făcut celor 2 jandarmi a fost POZITIV. Siguranță și încredere“, spune unul dintre politisti.

Așa se gestionează la IPJ Neamț o situație critică ce implică o posibilă infectare Covid-19 a polițiștilor care s-au aflat în patrulă cu doi jandarmi testați pozitiv! Cu batista pe țambal!
Șefii n-au nicio reacție, ceva normal, DSP sforăie în pantaloni! Rândurile de mai sus sunt ale colegului nostru Avasiloae Tiberiu, agent de siguranță la Poliția Mun. Piatra Neamț!
Trageți singuri concluziile!” comenteaza si reprezentantii Europol Neamt, pe pagina de facebook a Sindicatului

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.