Doi barbati au fost trimisi in judecata de procurorii DGA Neamt, dupa ce au fost denuntati de doi politisti de la Rutiera (IPJ Neamt), pe care au incercat sa-i mituiasca pentru a trece cu vederea abateri constatate in trafic. ”Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț a întocmit rechizitoriul prin care a dispus trimiterea în judecată a două persoane fără calitate specială, cercetate sub aspectul săvârşirii infracțiunii de dare de mită.

Dosarul a fost inițiat ca urmare a denunțului depus la D.G.A. – S.J.A. Neamț de către doi agenți de poliție din cadrul I.P.J. Neamţ – Serviciul Rutier- Biroul Drumuri Naţional şi Europene Bicaz.

În fapt la data de 31.05.2018, inculpatul Z.G. a oferit suma de 200 de lei celor doi agenţi de poliţie din cadrul I.P.J. Neamţ – Serviciul Rutier, pentru a nu dispune sancţionarea contravenţională a numitei Z.E.O., pentru conducerea unui autovehicul cu viteza de 87 km/h în localitate. Fapta constituie infracţiunea de dare de mită.

Totodată la data de 19.06.2018, inculpatul B.I a oferit celor 2 agenţi de poliţie, sumele de 50 euro şi 200 lei, pentru a dispune aplicarea unei sancţiuni contravenţionale mai uşoare, fără suspendarea dreptului de a conduce, pentru  conducerea unui autovehicul cu viteza de 124 km/h în localitate. Fapta constituie infracţiunea de dare de mită”, se arata intr-un comunicat DGA.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

  1. Pai se pare ca suma de 200 lei, oferita a fost prea mica și normal ca agenți s-au simțit jigniți. Dacă era vorba de 200 euro de agent, astfel se punea problema!!!

    • Tu sa incerci cu 200 euro cand te opresc, sa vedem daca “agenti“ se mai simt jigniti sau iti fac denunt si apoi sa ne povestesti, sa stim si noi cum procedam in astfel de cazuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.