Saptamana aceasta a avut loc o actiune de amploare a autoritatilor in judetul Harghita, la care au participat si politisti din Neamt. A avut loc o desfasurare impresionanta de forte, fiind folosit si un elicopter din care s-au filmat dimensiunile jafului. In urma actiunii s-au intocmit 5 dosare penale si s-au confiscat peste 1.000 de metri cubi de lemn. ”De la începutul acestei săptămâni, polițiștii Serviciului Protecția Fondului Forestier și Piscicol din cadrul Direcției de Ordine Publică, alături de colegi din Harghita, Maramureș, Neamț, Brașov, Alba, Bistrița-Năsăud, Mureș, Covasna și Vrancea, au acționat în județul Harghita, verificând dacă agenții economici care manipulează lemn respectă dispozițiile legale în ceea ce privește achiziția, depozitarea, prelucrarea și comercializarea materialelor lemnoase.

Au fost verificați 14 agenți economici cu obiect de activitate în domeniul forestier și un ocol silvic. În urma ilegalităților constatate au fost întocmite dosare penale pentru comiterea a 2 infracțiuni de taiere fără drept de arbori din fondul forestier, 2 de furt de arbori din fondul forestier și o infracțiune de obținere pe nedrept de fonduri din bugetul general al UE.

Au mai fost aplicate 35 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 143.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

Totodată, au fost dispuse măsuri complementare de confiscare a peste 1.200 de metri cubi de material lemnos, în valoare de peste 600.000 de lei.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul logistic al Inspectoratului General de Aviație din cadrul MAI, iar în activități au fost angrenați și specialiști silvici din cadrul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, Gărzile Forestiere Timișoara, Ploiești, Focșani, Râmnicu Vâlcea și Suceava”, se arata intr-un comunicat IGPR.

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.