Triere drastica a concurentilor care anul acesta s-au inscris la concursul pentru intrare in magistratura. Institutul National al Magistraturii a dat publicitatii rezultatele selectiei dosarelor candidatilor din acest an. Din cei 4.073 de inscrisi, comisia de examen a admis dosarele a numai 1.007 concurenti care au indeplinit conditiile, adica un sfert.

Dintre cei admisi, 25 sunt din Neamt, iar 15 dintre ei au optat pentru functia de judecator, in timp ce restul pentru cea de procuror. Cu totii vor trece acum la testarea propriu-zisa, care incepe cu proba de verificare a cunostintelor de drept. Pe 31 august este programata proba la materiile de drept civil si procesual civil, drept penal si procesual penal. Apoi, pe 14 septembrie va avea loc proba eliminatorie, tip grila, de verificare a rationamentului logic, urmand ca interviul programat in perioada 26 septembrie – 5 octombrie sa incheie sesiunea de admitere in magistratura din acest an.

Concurenta este una acerba si anul acesta, cand INM a scos la concurs doar 160 de locuri pentru auditori de justitie, cu 40 mai putine ca in anii precedenti. La sesiunea din acest an locurile sunt impartite, 80 pentru judecatori si 80 pentru procurori. Concurenta este acum de 6 pe un loc, nota minima pentru admitere fiind 7. Alegerea specializarii se face dupa primul an de studiu din cei doi cat este prevazut.

 

https://www.youtube.com/watch?v=DKZjyATAlBw

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.