Sub o continuă politizare a Ministerului de Interne timp de peste 30 de ani, perioadă în care cele mai înalte funcții în sistem au ajuns să fie împărțite după dorințele și interesele unor baroni sau ale unor grupuri de interese politice, polițiștii au ajuns rupți în fund, la propriu.

Sindicaliștii Europol reclamă că noile uniforme sunt praf, adică materialele din care au fost croite sunt de cea mai proastă calitate, rupându-se după câteva purtări, ceea ce îi face pe mulți să creadă că la mijloc a fost vorba despre un tun pe bani publici, și nu despre intenția de a dota Poliția cu echipament performant și de calitate. Sindicatul Europol a făcut publice și mai multe imagini cu noile uniforme, rupte după un timp scurt de folosire.

De un an de zile semnalăm sub diferite forme probleme în privința noii uniforme pe care Poliția Română vrea să o achiziționeze. De la licitații anulate și până la caiete de sarcini întocmite necorespunzător, temerea noastră s-a materializat când absolvenții școlilor de agenți de poliție au primit în 2022 noua uniformă.
Materialele folosite nu corespund cu cele prezentate, iar colegii semnalează deja situații în care la o lună de la utilizare pantalonii s-au rupt, jachetele s-au uzat la contactul cu dotările de pe centură, iar inscripțiile cu “Poliția” s-au dezlipit.
Se pare că nici după 20 de ani, instituția în numele căreia ne sacrificăm zi de zi nu este capabilă să facă un mic efort și să se asigure că zecile de milioane de lei destinate noii uniforme sunt cheltuite legal și eficient”, spun sindicaliștii Europol.
Conform Mediafax, ieri au avut loc mai multe percheziții DNA, într-un dosar privind achizitiile noilor uniforme pentru Poliție. Detalii AICI!
Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.