Politistii au desfasurat in tot judetul actiuni de prevenire a delictelor silvice, ocazie cu care au oprit in trafic fiecare camion cu lemne pentru foc ori cu cherestea pentru verificarea documentelor. Astfel, acum doua zile, politistii din cadrul Sectiei nr.12 de Politie Rurala Poiana Teiului, impreuna cu lucratori din cadrul ITRSV Suceava au identificat si oprit in trafic, pe DN 12C, o autoutilitara condusa de un barbat de 32 de ani, din Bicaz Chei. Acesta transporta in remorca autoutilitarei 11,58 mc cherestea, grinda si sipca specia rasinoase, pentru care nu poseda aviz de insotire ori documente echivalente acestora prevazute de normele privind circulatia materialelor lemnoase in vigoare.  S-a procedat la confiscarea celor 11,58 mc cherestea, in valoare de aproximativ 4296 lei, materialul lemnos fiind predat in custodia Ocolului Silvic Bicaz. Conducatorul auto a fost sanctionat contraventional  cu amenda in valoare de 5.000 lei.

Si politistii din cadrul Postului de Politie Grinties au actionat in vederea prevenirii delictelor silvice si protejarii fondului forestier, iar impreuna cu lucratori din cadrul Ocolului Silvic Poiana Teiului au depistat pe DN 15 o autoutilitara, condusa de catre un barbat de 52 de ani, din Pipirig. Acesta transporta in caroseria autoutilitarei, cantitatea de 3,00 mc lemn de foc esenta-fag, pentru care nu poseda aviz de insotire ori documente echivalente acestora prevazute de normele privind circulatia materialelor lemnoase in vigoare. Materialul lemnos, in valoare de 1200 lei, a fost confiscat si predat in custodia Ocolului Silvic Poiana Teiului, iar conducatorul auto a fost sanctionat contraventional.

In aceeasi zi, in jurul orei 16.30, politistii din cadrul Postului de Politie Stanita, in timp ce patrulau pe raza satului Ghidion, in padurea aflata in administrarea Ocolului Silvic Falticeni, au surprins in flagrant trei barbati, cu varste cuprinse intre 21 si 41 de ani, toti din satul Ghidion, care sustrageau arbori nemarcati. O parte din materialul lemnos rezultat, a fost identificat in caruta cu care acestia ar fi transportata lemnul.

Intreaga cantitate de material lemnos a fost recuperata si predata in custodia ocolului silvic, iar barbati sunt cercetati pentru savarsirea infractiunii de taiere fara drept si sustragere de arbori.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.