Sindicatul politistilor Europol Neamt, prin vocea liderului Ioan Canarau (politist la Roman) da de pamant cu Corpul de Control al ministrului de Interne, Carmen Dan: ”Cel mai frustrant pentru un politist este atunci cand cineva care nu stie cu ce se mananca munca de politie, care e sluga la minister, care habar nu are cat e strada de grea, vine si-ti verifica fiecare pas, fiecare actiune. Bineinteles ca in cot i-a durut de faptul ca pe strazile orasului patrulau doar doi politisti (…) Ori sunteti prosti ori sunteti nebuni!”, spune Canarau.

Reactia politistilor vine dupa ce ieri s-a aflat ca politistul Ovidiu Busuioc ar putea fi sanctionat in urma unui raport al Corpului de Control al ministrului de Interne Carmen Dan, referitor la luptele de strada din Tg. Neamt, de la inceputul lunii iulie, cand cel supranumit politistul erou s-a bagat singur in mijlocul celor 50 de tigani implicati in conflict (Vezi cu ce l-au gasit vinovat pe politist, AICI)

Mesajul integral pentru Corpul de Control al lui Carmen Dan:

Stim cu totii ca Ministrul Afacerilor Interne are un Corp … de Control! Si daca-i corp doar n-o sa actioneze independent ci exact dupa cum i se dicteaza. Cum? Sa avem printre noi un politist erou, unul care sa fie mai laudat si mai apreciat decat noi, cei care le dam politistilor ora exacta? Niciodata!!! In veci!!! Unii care cred ca adrenalina e senzatia aia care iti intareste sfarcurile atunci cand esti mangaiat pe cap de stapana ministerului, desfac firul in patru si ajung la concluzia ca politistul Busuioc de la Targu Neamt a gresit cand a tinut piept singur unei hoarde de turbati si trebuie cercetat disciplinar. Stiu ei ce simte un politist in astfel de situatii, au experienta, s-au luptat cu infractorii, le-au trecut pe langa urechi sabii si topoare! Cel mai frustrant pentru un politist este atunci cand cineva care nu stie cu ce se mananca munca de politie, care e sluga la minister, care habar nu are cat e strada de grea, vine si-ti verifica fiecare pas, fiecare actiune. Bineinteles ca in cot i-a durut de faptul ca pe strazile orasului patrulau doar doi politisti, ca sefii ii trimit la moarte sigura pe agentii de politie! SEFII NICIODATA NU GRESESC! Da, avem niste proceduri, dar sunt facute tot de niste slugi nepricepute ! Insa, in situatii tensionate, experienta profesionala si flerul politistului rezolva problema, nu procedurile. CORPUL zice altceva. Noi am inteles ce vrea CORPUL, continua programul guvernamental de slabire a autoritatii politistului, mai ales in strada! Din ” povestea ” de la Targu Neamt trebuiesc trase niste invataminte, observi, dezbati si corectezi! Insa, Ministerul Afacerilor Interne declara RAZBOI propriilor angajati! Ori sunteti prosti ori sunteti nebuni!

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.