Politistii locali din Piatra- Neamt au sistat lucrarile la doua constructii care nu aveau autorizare, proprietarii fiind totdata amendati, anunta Politia Locala intr-un comunicat de presa:

Compartimentul de specialitate (  Disciplina in constructii  ) din cadrul Politiei locale P. Neamt, a constatat in ultima perioada, efectuarea mai multor lucrari de constructie neautorizate, fapt ce a condus la luarea masurilor de sanctionare in conformitate cu  prevederile Legii 50/1991, privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii, republicata.

Cu titlu de exemplu, pe str. Vrancei din municipiul P.Neamt, a fost identificata o constructie constand in parter si etaj, proprietarul acesteia nedetinand autorizatie de construire.

De asemenea, pe str. Gheorghe Asachi, a fost constatata existenta unei alte constructii nelegale realizata din fundatie,  stalpi din beton, centura din beton armat si pereti din BCA.

In ambele cazuri s-a luat masura sanctionarii contraventionale cu dispunerea  sistarii  lucrarilor,  efectuarea de expertize tehnice si intrarea in legalitate in termen de 90 de zile.

Tinand cont de aceasta perioada propice realizarii lucrarilor de construire,  Politia locala are in vedere intensificarea activitatii compartimentului de Disciplina in constructii in scopul depistarii atat a constructiilor fara autorizatie  cat si a celor aflate in curs de edificare la care se urmareste respectarea proiectului tehnic.

       In acest sens, reamintim beneficiarilor autorizatiilor de construire ca au obligatia, odata cu finalizarea lucrarilor, sa efectueze receptia acestora, in conditiile legii.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.