În perioada 13-14 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publica Neamț,  în cooperare cu cei din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Economice, polițiști rutieri și polițiști din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor au desfășurat în mai multe târguri din județul Neamț, o acțiune pentru verificarea măsurilor de protecție sanitară,  pentru prevenirea și combaterea furturilor de animale și a răspândirii pestei porcine africane la porcii domestici.

În urma neregulilor constatate au fost aplicate 28 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 20.000 de lei.

Dintre acestea, 10 au fost pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, 6 sancțiuni pentru abateri de la H.G. 984 din 2005, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor, 7 pentru nerespectarea dispozițiilor  O.U.G. 28 din 1999, privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale și 2 sancțiuni pentru nerespectarea altor dispoziții legale.

Polițiștii au aplicat 2 sancțiuni contravenționale pentru abateri la regimul rutier, fiind reținut un permis de conducere, pentru nerespectarea normelor rutiere care atrag suspendarea dreptului de a conduce.

Totodată, pe parcursul desfășurării acțiunii polițiștii au constatat 3 infracțiuni la Legea 84 din 1998 privind mărcile și indicațiile geografice.

În activități au fost cooptați și specialiști din cadrul D.S.V.S.A. Neamț.

sursa: IPJ Neamt

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.