Nemtenii au parte de sarbatori tihnite, efective sporite de politie fiind mobilizate pentru a asigura linistea si ordinea publica in noaptea de Inviere si pe parcursul celor trei zile de Pasti. Peste 650 de politisti nemteni se vor afla in strada, suplimentar fata de dispozitivul curent, pentru asigurarea unui climat de ordine si siguranta publica si prevenirea producerii oricaror evenimente negative, cu prilejul Sfintelor Sarbatori de Pasti.

Echipajele operative sunt formate din 490 de politisti de Ordine Publica, 48 de la structurile de Politie Rutiera, 35 de politisti de Investigatii Criminale, 48 de politisti de Interventie Speciala, 17 politisti de la Transporturi si 35 de politisti de la alte structuri si rezerve de interventie. Acestia se vor afla in strada, in dispozitive mixte de ordine si siguranta publica, precum si in proximitatea lacasurilor de cult sau de desfasurare a manifestarilor publice prilejuite de aceste sarbatori. Pe arterele de circulatie, pe traseele de acces catre aceste zonele turistice, precum si in zona lacaselor de cult religios, circa 108 de politisti rutieri vor actiona pentru mentinerea fluentei si prevenirea producerii unor evenimente grave, in general a celor generate de excesul de viteza, fiind amplasate in trafic 34 de aparate radar. Politistii de la transporturi vor asigura patrularea in trenurile de calatori precum si in statii si triaje de cale ferata. In caz de nevoie, apelati cu incredere 112 – Apelul Unic de Urgenta.

Pentru a avea sarbatori linistite, politistii va recomanda:

-Adoptati un comportament preventiv, pentru a nu deveni tinta hotilor de buzunare!

-In zonele aglomerate din piete, bazare, gari, autogari, magazine, lacase de cult, manifestati atentie sporita asupra banilor sau altor obiecte personale!

-Nu purtati portmoneul in buzunarele exterioare ale vestimentatiei, in sacosa sau la vedere, ci in posete, borsete sau in buzunarele interioare ale vestimentatiei!

-Nu pastrati in acelasi loc banii, actele personale si cheile apartamentului!

-In aglomeratie, daca va simtiti bruscati cu intentie, controlati-va geanta sau portmoneul chiar in acel moment si priviti cu atentie persoanele din jurul dumneavoastra!

-Cand va deplasati dupa lasarea intunericului, evitati pe cat posibil locurile izolate sau neiluminate si purtarea bijuteriilor la vedere!

-Daca sunteti victima unei infractiuni, daca ati asistat sau aveti cunostinta despre savarsirea unei fapte antisociale adresati-va celei mai apropiate unitati de politie.

Recomandari pentru circulatia cu autoturismul pe drumurile publice: Daca va deplasati cu autoturismul in alte localitati decat cea de domiciliu, pentru a petrece sarbatorile pascale, politistii recomanda conducatorilor auto sa adopte o maniera prudenta de conducere, fara bruscarea comenzilor vehiculelor, sa efectueze fiecare manevra doar dupa o temeinica asigurare si sa evite efectuarea depasirilor care, in conditii de vizibilitate redusa si carosabil umed, se dovedesc extrem de periculoase. Politistii rutieri atrag atentia asupra necesitatii respectarii regimului legal de viteza, intrucat viteza excesiva si cea neadaptata la conditiile meteo, de drum sau trafic, reprezinta principalul factor generator al accidentelor rutiere in Romania.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.