În această săptămână, conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL), poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț desfășoară acțiunea TRUCK&BUS, pentru verificarea activităților de transport public de persoane și mărfuri.

În perioada 14 – 20 octombrie a.c., polițiștii Serviciului Rutier Neamț, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Poliţiei Române, desfășoară o acțiune pentru prevenirea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane și transportului de marfă.

Acțiunea se desfășoară simultan în toate statele membre ale U.E., conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL).

Astfel, în cadrul acțiunii, polițiștii rutieri vor verifica autovehiculele destinate transportului public de persoane, cu capacitate de transport mai mare de 8+1 locuri și pe cele destinate transportului de marfă, cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

În ceea ce-i privește pe conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă, controalele vizează și respectarea limitei maxime admise, a greutății mărfurilor sau fixarea corespunzătoare a acestora, precum și respectarea normelor privind transportul mărfurilor periculoase.

sursa: IPJ Neamt

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.