Noi detalii ies la iveala in cazul politistilor de la rutiera din Piatra- Neamt, filmati de procurori cand luau spaga.

Conform rechizitoriului, la dosar sunt aproape 400 de ore de filmari de pe camerele montate pe masinile de serviciu.

Într-una dintre imagini agentul Marius Greaca deschide torpedoul şi scoate cartea de rugăciuni unde poliţiştii ţineau banii obţinuţi de la şoferi, pentru a număra banii “produşi”. “Mă nene, mă… ia să vedem…”, spune bucuros agentul de activitate atunci când vede bancnotele, relateaza cancan.ro

Într-o altă înregistrare apar alţi poliţişti şpăgari, agenţii Iulian Ciolpan şi Ionuţ Berbec. Potrivit DNA, cei doi primiseră o şpagă de 200 de lei de la un şofer care a depăşit limita de viteză regulamentară. “Ce-ai făcut, mă nene, mă…?”, au spus aceştia atunci când au văzut şpaga consistentă de la şofer: patru bancnote de 50 de lei.

Poliţiştii şpăgari au primit mită chiar şi de la un preot. Pe 1 mai 2016, poliţiştii l-au prins pe un preot care consumase alcool, după ce îl trăseseră pe dreapta fiindcă depăşise viteza legală. “Problema dumneavoastră este că v-aţi şi împărtăşit oleacă cam tare…acasă”. “Am băut un pahar de vin cu oamenii la urmă… Faceţi cum credeţi, dacă mi-aţi luat permisul…”. “Da părinte, dar îi şi alcool. Îi şi alcool, că mirosiţi” … “Lasă la aprecierea părintelui. Lasă aşa cum. Îi greu pentru toată lumea… nu vă mai pun fiola, că dacă mai pun fiola…”, i-a spus Berbec preotului.

“Nu vorbi prea mult aici, că nu-i bine”, a încercat să îl tempereze agentul Ciolpan pe colegul său atunci când cei doi se aflau în Logan. “N-am băut 40 de zile, am băut în seara asta, în noaptea de Înviere”, le-a explicat preotul poliţiştilor şpăgari. Fericit că a scăpat doar cu o şpagă şi că poliţiştii l-au iertat de amendă şi nu i-au luat permisul, preotul le-a urat numai bine poliţiştilor şpăgari. “O seară bună şi Hristos a Înviat! Să trăiţi! Doamne-ajută!”.

În perioada aprilie-mai 2016 poliţiştii din Neamţ au primit 115 şpăgi. Şoferii pe care aceştia i-au oprit în trafic pentru diferite contravenţii le-au dat mită poliţiştilor sume cuprinse între 50 şi 400 de lei.

În momentul în care şoferii opriţi ajungeau la Loganul lor, poliţiştii şpăgari dădeau radioul tare pentru a se feri de eventuale interceptări.

Banii obţinuţi de la şoferii prinşi circulând neregulamentar erau ascunşi de poliţiştii şpăgari în torpedou, în cartea „Sfântul Iov din Uglea, fiu al Maramureşului (1902-1985), Viaţa, Minunile şi Acatistul“.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.