Cunoscutul politist (sindicalist Europol) din Roman, Ioan Cănărău, a intrat în greva foamei în această dimineata (3 ianuaire 2023), la sediul Politiei Neamt.

Acesta a anuntat forma extremă de protest, in aceasta dimineata, într-un clip video publicat pe pagina de facebook a Sindicatului Europol Neamt. Cănărău spune că abuzurile la care este supus in mod constant de conducerea IPJ Neamt, l-au determinat să recurgă la greva foamei, chiar pe holul de la intrarea în institutie. Potrivit propriilor declaratii, în ultimul an a fost cercetat și sanctionat disciplinar în repetate rânduri, din motive din cele mai puerile, legate in special de activitatea sindicala, ceea ce în opinia lui, contravine legii. Două dintre sanctiuni au constat in reduceri salariale, de 15%, apoi de 20%, fiind trecut de doua ori si pe functii inferioare. Cănărău sustine că a fost cercetat disciplinar pentru că a protestat in timpul liber in calitate de lider de sindicat, sau pentru că a sesizat anumite ilegalitati pe o aplicatie interna a Ministerului de Interne. La ora actuală, împotriva lui sunt în desfășurare alte 3 cercetări disciplinare.

Paharul s-a umplut când a observat că nu mai figureaza in dispozitivul de siguranta de la Politia Roman, prin urmare, se intreaba daca mai este politist sau daca nu cumva a fost destituit fără măcar să fie anuntat, mai ales că a incercat să ia legătura cu șeful IPJ Neamt, însă nu i s-a raspuns la telefon, de aceea, a decis să intre în greva foamei, sustinând că astfel de abuzuri sunt la ordinea zilei în Ministerul de Interne.

Ioan Cănărău este autorul celebrului slogan ”Jos mafia din Ministerul Afacerilor Interne! Jos mafia din Poliția Română!”, acesta fiind unul dintre motivele pentru care a devenit unul dintre cei mai incomozi politisti pentru Mafia din MAI.

În urma cu o lună, a fost un scandal monstru în sediul Politiei Roman, între șeful institutiei și polițistul Ioan Cănărău. Acesta îl acuză pe comisarul Neculai Bodron că a sărit la bătaie, după ce Cănărău i-ar fi cerut să menționeze în procesul de verbal de instruire, că în încăperea în care se face procedura respectivă (instructajul) este foarte frig, aspect reclamat în repetate rânduri de politisti. Conform Sindicatului Europol, care a făcut publică și o inregistrare audio, șeful Politiei Roman ar fi devenit agresiv, conflictul degenerând intr-un scandal de pomina, ajungandu-se la limita unei încăierări. Pe înregistrarea audio se aude disputa verbală între cei doi, în timp ce politistul își reclamă șeful la 112, iar pe fundal se aud țipetele comisarului Bodron. (Înregistrarea poate fi auzită AICI). Sindicalistii mai afirmă că întreg incidentul a fost inregistrat pe camera de corp a politistului Cănărău și că nu a lipsit prea mult ca șeful Politiei Roman să fie încătușat după ce ar fi vrut să-și agreseze fizic subalternul.

Tvmneamt va realiza astăzi o transmisiune video de la IPJ Neamt, locul unde politistul Ioan Cănărău a intrat în greva foamei. Revenim și cu un punct de vedere al conducerii IPJ Neamt.

Vezi si

România democrată! Poveste cu polițiști și un banner pus în poarta IPJ Neamț, cu mesajul: ”Jos mafia din Poliția Română”

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

  1. Sindicatul este constituit și funcționează cu membri, fara ei nu exista sindicat. Din păcate Canarau este singur în lupta sindicală, membri sunt,, cu capul în nisip,, Toți așteaptă,, finalul,,. Dacă reușește Canarau, toți vor fi lângă el lăudându-se ca l-au sprijinit sa fără ei nu reușea, iar dacă pățește ceva toți vor zice,, cine l-a pus, noi am zis sa stea în banca lui,,

    • Unde sunt mambrii, unde sunt ceilalți sindicaliști cu funcții de conducere în sindicat de la Neamț, de la București, etc.?
      Singur în aceasta lupta sindicală nu vei reuși niciodată.
      Sindicatul trebuie sa fie ca un grup de lei când atacă prada, pentru ca doar împreună vor reuși sa își câștige drepturile și respectul. In acest film, cu părere de rău, Canarau este prada în mijlocul leilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.