Actualizare: Vezi AICI- Politistii din Neamt dau de pamant cu Corpul de Control al ministrului Carmen Dan: ”Ori sunteti prosti ori sunteti nebuni”

Stirea initiala: Ofiterii de la conducerea Ministerului de Interne dau dovada din nou ca sunt cel putin idioți. Un raport al Corpului de Control al ministrului de Interne, prezentat de B1TV, arata ca agentul Ovidiu Busuioc, cel care s-a bagat singur intre 50 de tigani care se bateau in plina strada la Tg. Neamt, ar trebui sanctionat. Propunerea vine ca urmare a faptului ca in opinia ilustrilor chestori si ce or mai fi ei, politistul nu a actionat conform procedurilor. Lustruitorii de birouri si scaune de Touareg-uri, spun ca Busuioc trebuia sa foloseasca echipamentele gradual, si sa nu traga din prima focuri de avertisment. Cu alte cuvinte, in timp ce 50 de tigani se bateau cau rangi, pietre, scanduri si obiecte de mobilier stradal, singurul politist ajuns la fata locului, trebuia mai intai sa scoata bastonul, apoi spray-ul si intr-un final sa scoata pistolul. Asta daca bine-nteles, mai avea cine sa o faca.

Tot ilustrii ofiteri din preajma ministrei Carmen Dan, considera ca politistul erou de la Tg. Neamt, trebuia sa astepte sa fie dirijati la fata locului mai multi politisti. Cum la acea ora in tot orasul erau doar el si colegul lui de patrula, Busuioc ar fi trebuit sa mai astepte cel putin vreo ora pana sa vina mascatii. Cei din Corpul de Control sunt atat de prosti, incat spun ca ”in situatia in care persoanele angrenate in eveniment, nu se supun, se va interveni simultan din mai multe puncte…”. Deci Busuioc ar fi trebuit sa intervina simultan din mai multe puncte. Adica un singur politist ar fi trebuit sa-i inconjoare pe cei 50 de tigani. No comment.

”A apărut o descurajare, o demotivare… Am considerat că tot ce am făcut e de natură să îndepărteze cele două grupuri. Folosirea graduală a echipamentelor din dotare nu-și mai avea rostul. Eu am căutat să nu existe pierderi de vieți omenești”, a susținut agentul Ovidiu Busuioc, pentru B1 TV.

Exact cum spune si cel care si-a riscat viata in strada la Targu Neamt, deciziile unor ofiteri care n-au facut in viata lor munca operativa, duc la o descurajare a politistilor in fata unor viitoare situatii de acest gen. Ei se vor gandi mai intai ca risca sa fie sanctionati, in loc sa se concentreze pe apararea vietilor si bunurilor aflate in pericol.

Astfel de incompetenti cum sunt si cei din Corpul de Control al ministrului de interne, prin deciziile total inepte pe care le-au luat de-a lungul ultimilor ani, au reusit contraperformanta sa aduca institutia politiei la cele mai joase cote in cea ce priveste increderea, dotarea si resursele umane, cu efect devastator asupra activitatii specifice muncii de politist.

Ionut CORFU

 

1 COMENTARIU

  1. Problema,se spune ca e alta: acel agent stia ca acolo e o vrajeala,un non combat, si de asta a intrat “cu curaj” in joc. Cica cei nu stiau au intervenit ulterior.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.