Politistul nemtean Marius Coserariu, cunoscut ca un impatimit al muzicii folk, dar mai ales ca mare iubitor de tot ce este romanesc, ia pozitie pe contul lui de facebook, fata de discutiile din spatiul public vizavi de Catedrala Manturii Neamului. Dupa sfintirea edificiului de maxima importanta pentru crestinii ortodocsi romani, retelele de socializare au fost invadate de contestatarii acestui proiect, cei mai multi, membri ai unor secte sau a altor culte religioase. Majoritatea opiniilor sunt exprimate prin stiri false, prin cuvinte jignitoare si prin atacuri directe la religia crestin ortodoxa, majoritara in Romania, dar si prin atacuri la conducerea Bisericii Ortodoxe Romane.

Politistul Marius Coserariu considera ca de fapt este hulit Dumnezeu si se intreaba daca este treaba Patriarhului sa faca autostrazi. ”Eu nu vă înțeleg pe voi, cei care-L huliți cu atâta înverșunare pe Dumnezeu. De ce vă deranjează atât de tare construcția acestei Catedrale a Mânturirii Neamului. Ați făcut mișto de cele sfinte, ați fabricat știri false, ați înjurat tot ce-i sfânt, l-ați transformat pe Patriarhul Daniel în dușmanul poporului român. DE CE??? Ce-ar fi trebuit să facă Patriarhul? Autostrăzi? Nu e treaba lui. Voi nu vedeți că el e singurul român care cu adevărat lasă ceva în urmă? Peste ani și ani, Catedrala va deveni loc de pelerinaj, loc sfânt de închinăciune, de reculegere, va fi mândrie națională. De ce-L scuipați pe Dumnezeu și aruncați cu noroi în icoane? Suntem primul popor creștin din Europa, avem în spate o istorie bogată, suntem urmașii celui mai „viteaz și mai drept” popor, daco-geții.De ce ne-am transformat într-un neam de huligani? De ce nu lăsați ca Biserica să-și facă treaba? De ce o atacați mereu cu mizerii? Jocurile cui le faceți? Fraților, hai să fim oameni, hai să nu-L mai mâniem pe Dumnezeu. Hai să ne unim cu adevărat, nu numai de ochii lumii. Altfel vom ajunge rău….dacă nu cumva suntem pe un drum greșit.
LĂSAȚI BISERICA ÎN PACE!”, conchide politistul nemtean.

Marius Coserariu atasazeaza la observatiile lui si o poezie scrisa de el. Politistul a publicat pana acum 5 volume de poezii.

( Mihai Coșerariu, vol.„Călător prin vis”, edit.„Cetatea Doamnei” Piatra-Neamț, 2017 )

Lăsați vă rog, Biserica în pace
Și puneți stop, acestui trist război,
Nu-l mai lăsați pe diavol să atace,
Redați credința lumii, înapoi.

Opriți această crudă bătălie,
Nu mai batjocoriți Lăcașul Sfânt,
Biserica e stâlp și temelie,
E Casa Domnului pe-acest pământ.

Nu mai huliți însemnele creștine,
De ce scuipați venin, cu-atâta ură?
Rugați-vă, de vreți să fie bine,
Lui Dumnezeu, cum scrie în Scriptură.

Nu mai loviți cu pietre în Biserici,
Nu împroșcați icoanele cu tină,
Nu vă mai bateți joc de sfinți și clerici,
Căci veți simți mânia cea divină.

Opriți această surdă blasfemie,
Iar pe Iisus, să nu-L mai răstigniți
Și de mai credeți azi , în veșnicie,
Biserica creștină, s-o iubiți.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

  1. MEGAOPULENȚĂ LA ,,UMILII,, SLUJITORI AI DOMNULUI BARBOSI ZDRAVENI DE MUNCA CU BURTILE MARI STAU SI CANTA IN STRAIE DE LUX PE CAND POPORUL PUPA MOASTELE – BISERICA A DEVENIT O A F A C E R E
    SUB NUMELE DOMNULUI POPICII SE IMBAGAȚESC IAU IN GREUTATE IAR TUPEUL E DIRECT PROPORTIONAL CU MASA CORPORALA
    IN OCCIDENT CATEDRALELE SUNT ABANDONATE DAR NOI SUNTEM MAI APROAPE DE DOMNUL SI FACEM UNA SI MAI MARE AȘA DIN HAMBIȚIE…
    ASTA NU ARE NIMIC DE A FACE CU CREDINȚA IN DUMNEZEU – LA POPICI E JAF LA DRUMU MARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.