Un politist din Roman este ”Politistul zilei”, dupa ce a dat dovada de devotament fata de meseria pe care o practica, dar si de spirit civic in acelasi timp. Agentul șef adjunct Rusu Constantin din cadrul Biroului de Ordine Publică al Poliției municipiului Roman, a salvat astazi doi oameni blocati intr-o masina care a luat foc pe o strada din Roman. La scurt timp, masina a explodat, fiind cuprinsa de flacari in intregime.

Un polițist din cadrul Poliției municipiului Roman a devenit eroul zilei pentru comunitatea în care își desfășoară activitatea, după ce a salvat doi oameni dintr-un autoturism cuprins de flăcări.

Astăzi, 12 martie, în jurul orei 11.30, colegul nostru agent șef adjunct de poliție Rusu Constantin din cadrul Biroului de Ordine Publică al Poliției municipiului Roman, ne-a demonstrat că reacția potrivită la momentul potrivit pentru salva vieți.

În timp ce acesta se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza municipiului Roman, a observat faptul că un autoturism ce era staționat pe partea carosabilă a DN 2-E85, a fost cuprins de flăcări în partea inferioară, iar în interiorul acestuia se aflau două persoane, ce păreau a fi blocate.

Imediat, agentul de poliție a deschis portierele autovehiculului și a evacuat cele două persoane aflate în pericol, totodată încercând să lichideze incendiul cu două stingătoare.

Existând riscul ca autoturismul să explodeze, agentul de poliție a blocat sensurile de circulație ale DN 2 – E 85, pentru a evita extinderea incendiului și la alte autoturisme și a solicitat prin Serviciului de urgență 112 intervenția pompierilor.

La scurt timp, vehiculul a explodat, fiind cuprins de flăcări în totalitate. Incendiul izbucnit a fost lichidat de pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Petrodava” Neamț.

Agentul de poliție și-a riscat viața și fără să stea pe gânduri a scos doi oameni aflați într-o situație de risc, dintr-un autoturism care putea oricând exploda, iar pentru asta îl felicităm!”, a transmis Politia Neamt.

Cauza incendiului a fost un scurtcircuit: ”Prin apel la 112, în jurul orei 11:30, pompierii au fost înștiințati despre producerea unui incendiu la un autoturism pe strada Ștefan cel Mare din municipiul Roman. Incendiul se manifesta generalizat la nivelul unui autoturism.  Pentru localizarea și lichidarea incendiului au intervenit pompierii romașcani cu o autospecială pentru stingere cu apă și spumă. Nu au fost victime. Scurtcircuitul electric a fost cauza probabilă de producere a acestui incendiu”, a anuntat ISU Neamt.

Ionut CORFU (sursa foto: ISU Neamt)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.