Poluarea cu amoniac dauneaza grav sanatatii. Inclusiv sanatatii si functiilor celor care ar trebui sa depisteze si sa sanctioneze astfel de abateri, altfel nu se explica de ce seful de la Garda de Mediu Neamt, Iftimie Petrariu, a intrat brusc in concediu medical.

Surse oficiale au declarat pentru tvmneamt ca Petrariu este in concediu medical de luni, 10 mai. Problemele de sanatate ale sefului Garzii de Mediu Neamt au aparut exact la o saptamana dupa dezastrul chimic de la Tasca. Petrariu a facut verificari la fata locului si posibil sa fi fost atat de afectat de concentratia mare de amoniac din canalizarea fabricii de ciment, incat a uitat sa mai sesizeze Politia ca s-ar putea sa fie vorba despre niste infractiuni. Doua zile mai tarziu, prefectul Lazar declara intr-o conferinta de presa ca va cere Ministrului Mediului reevaluarea profesionala a sefului Garzii de Mediu, criticand lipsa de profesionalism si de implicare a acestuia.

Astfel, probabil ca starea de sanatate a lui Iftimie Petrariu s-a degradat simtitor si cum reevaluarea nu face bine nici la functie, a intrat in concediu medical cu ea cu tot. Cu functia. Deci, daca cineva va vrea sa-l concedieze, va trebui sa mai astepte.

Iftimie Petrariu nu a raspuns la telefon pentru a-si expune punctul de vedere, insa daca vrea sa aduca niste clarificari, o poate face la adresa de mail tvmpiatraneamt@gmail.com.

Conform vestea.net, fost milițian în epoca comunistă, Petrariu a fost dat afară din acea instituție încă de pe atunci și, la un moment dat, conducea Stațiunea Oglinzi. A intrat apoi în afaceri și politică și, la un moment dat a fost și viceprimar PDL (2008-2012). La finalul acelui mandat a sărit din barca PDL în barca PSD și, drept recompensă că s-a implicat în campaniile electorale ale social-democraților, în 2013 a fost numit comisar șef la Garda de Mediu Neamț.

Petrariu și-a completat și studiile la maturitate, obținând nu doar o licență ci și… un doctorat la Academia de Poliție (în vremea guvernării PDL-UNPR).

Ionut CORFU

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.