Doi pompieri ISU Neamț au fost răniți grav în timpul unei intervenții din această dimineață (14 februarie), la un incendiu produs la o firmă de prelucrare a lemnului din comuna Costișa. Cei doi salvatori ar fi căzut de pe acoperișul în flăcări, după ce a cedat un element de rezistență.

Potrivit martorilor, unul dintre pompieri a fost preluat de ambulanță cu mai multe fracturi la un picior, iar celalalt cu otoragie, după ce a suferit contuzii la nivelul unui umăr și la cap.

Unul dintre cei doi, salvase cu câteva ore înainte, viața unui copil care se înecase cu o bucată de măr (Amănunte AICI- Pompierii zilei! Au salvat în ultima clipă un copil înecat cu o bucată de măr)

Din fericire, salvatorii răniți la intervenția de la Costișa, sunt acum în afara oricărui pericol, deși se pare că vor avea nevoie de o perioadă destul de lungă până vor reveni din nou alături de colegii lor, în slujba celor care au nevoie de ajutor. ”Pe timpul intervenției desfășurată de ISU Neamț pentru stingerea unui incendiu la o hală de producție în comuna Costișa, două cadre au suferit accidentări. Este vorba de un subofițer (plt.adj Catană Marius, care a participat la intervenția în urma căruia un copil de un an și jumătate a fost salvat de la moarte) și un soldat gradat profesionist.
Cei doi pompieri au primit îngrijiri medicale la locul evenimentului de la membrii echipajului SMURD, ulterior fiind transportați la UPU Piatra Neamț.

Colegii au fost transferați la Secțiile Ortopedie și Neurochirurgie a Spitalului, în stare stabilă și primesc ingrijiri medicale de specialitate”, a declarat lt. Irina Popa- ISU Neamț.

I.C.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.