În faţa Teatrului Tineretului din Piatra Neamţ au avut loc, ieri, manifestări prilejuite de Ziua Pompierilor. Începând cu ora 11 şi până la ora 20 activităţi similare s-au desfăşurat în municipiului Roman şi oraşului Târgu Neamţ.

În centrul municipiului Piatra Neamţ evenimentul a fost marcat în prezenţa oficialităţilor judeţene şi locale. Luările de cuvânt au fost urmate de o paradă, cei mai mulţi spectatori fiind copiii, aflaţi de altfel în ultima zi de vacanţă. Cei mici au savurat exerciţiile organizate de pompieri şi s-au bucurat că au putut „explora” lumea salvatorilor fiind lăsaţi să intre într-o maşină de pompieri, cei mai curajoşi au fost ridicaţi cu nacela, dar cu toţii au primit steguleţe şi  pliante cu informaţii preţioase despre reguli de salvare din situaţii-limită.

În cadrul ceremoniei organizate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ au fost avansate, înaintea expirării stagiului minim în grad, cinci cadre ale unităţii. Cei cinci militari merituoşi au spus câteva cuvinte despre activitatea pe care o desfăşoară sau au desfăşurat-o şi au făcut câteva referiri la personalitatea fiecăruia.

Au fost avansaţi înainte de termen locotenent-colonel Relu Bucureşteanu, Ofiţer Specialist în cadrul Serviciului Prevenire, locotenent-colonel Cătălin Popa- Şeful Serviciului Logistic, maior Marius Gherasim- Ofiţer Specialist în cadrul Centrului Operaţional, plutonierul adjutant Ciprian Băeşu- Subofiţer operativ în cadrul Centrului Operaţional, plutonierul adjutant Dragoş Ciocan, paramedic.

 

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.