O treime dintre interventiile din acest an ale pompierilor din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Neamt au fost asigurate de membrii serviciilor voluntare si private din judet. Intr-o analiza a actiunilor derulate in primele sase luni ale anului de catre ISU Neamt, reiese ca au fost inregistrate 689 de evenimente care au impus interventia pompierilor militari.

De altfel, exista prevederi legale clare care impun ca pana la sosirea structurilor profesioniste de pompieri la locul producerii unei situatii de urgenta cei care asigura prima interventie sunt membrii SVSU si ai serviciilor private. Aceste servicii voluntare functioneaza in subordinea consiliilor locale, iar operatorii economici si institutiile care desfasoara activitati cu risc de incendiu sunt obligate sa infiinteze servicii de urgenta private.

Ca urmare a indrumarii pompierilor profesionisti in operationalizarea serviciilor voluntare si private si a coordonarii activitatii acestor servicii de catre Inspectia de Prevenire, voluntarii pot interveni, intr-un timp scurt, la localizarea sau diminuarea efectelor situatiilor de urgenta, prima interventie facand de multe ori diferenta intre viata si moarte.

Nemtenii care doresc sa se alature campaniei „Vreau sa fiu voluntar !” se pot adresa consiliilor locale in subordinea carora sunt constituite serviciile voluntare, unde vor beneficia de instruire practica si teoretica, astfel incat comunitatea sa se poata baza pe ei.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.