El este pompierul ISU Neamt, care noaptea trecută (22/23 septembrie) și-a salvat vecinii de la moarte.

Aflat in timpul liber, plt.adj. șef Manoliu Ciprian a observat că la casa vecinilor săi a izbucnit un incendiu. A anuntat rapid evenimentul la dispeceratul ISU și a intervenit fără să-și mai astepte colegii. A scos din casă 3 copii, pe tatăl acestora si pe mama care este insarcinata. După terminarea intrventiei, intreaga familie care a rămas fără casă, a fost cazată în locuinta salvatorului ISU. ”Azi-noapte, în jurul orei 02:00, în municipiul Piatra Neamț pe strada Terasei, s-a produs un incendiu la o casă.

Colegul nostru, plt.adj. șef Manoliu Ciprian, pompier și paramedic în cadrul Detașamentului Piatra Neamț a fost omul potrivit la locul potrivit.

Ciprian, vecin cu familia la care s-a produs incendiul, a fost cel care a observat flăcările de la acoperișul casei. În timp ce se deplasa către incendiu, fără să stea pe gânduri, a sunat în dispeceratul unității și a solicitat sprijinul colegilor.

Din interiorul locuinței, Ciprian a evacuat doi adulți și trei minori. Imediat au sosit forțele de intervenție care au intervenit pentru limitarea propagării incendiului.

Proprietara, o femeie de 33 de ani, însărcinată în luna a opta, a suferit un atac de panică și ușoare intoxicații cu fum. Aceasta a fost preluată de echipajul SMURD și transportată la UPU Piatra Neamț.

Forțele și mijloacele de intervenție alocate la locul evenimentului au acționat pentru lichidarea incendiului, care a produs importante pagube materiale și care ar fi putut provoca și pierderi de vieți omenești.

De dimineață, Ciprian și alți vecini inimoși au început să lucreze pentru îndepărtarea urmelor dezastrului provocat de incendiu. Mai mult de atât, fără să stea pe gânduri, colegul nostru a primit în casa sa membrii familiei afectate.

Astfel de colegi fac cinste armei pe care o slujesc și încă o dată ni se confirmă că pompierii și-au ales meseria cu sufletul”, a transmis ISU Neamt.

Incendiul de noaptea trecuta, a afectat incă o locuinta. Flacarile au izbucnit de la un scurticircuit la mașina din garajul familiei salvate de vecinul pompier. ”La ora 02:07, prin apel la 112, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o casă situată pe strada Terasei în municipiul Piatra Neamț.

La locul solicitării s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Piatra Neamț cu trei autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD.

La sosirea forțelor de intervenție incendiul se manifesta generalizat la acoperișul și mansarda unei case, dar și la acoperișul altei case aflată în imediata vecinătate.

Din interiorul casei au fost evacuate de către un vecin 5 persoane (doi adulți si trei copii).
Proprietara locuinței, o femeie în vârstă de 33 de ani a suferit un atac de panică și ușoare intoxicații cu fum. Aceasta a fost preluată de echipajul SMURD și transportată la UPU Piatra Neamț.

Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. Au ars: acoperișul și mansarda unei case pe o suprafață de aproximativ 250 mp, bunurile materiale aflate în camerele de la mansardă și într-o cameră de la parter, documente, un autoturism (parcat într-un garaj de lângă casă) și acoperișul celeilalte case pe o suprafață de 100 mp.
Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind scurtcircuitul electric produs la autoturism”, a declarat lt. Irina Popa- ISU Neamt.

I.C. (sursa foto- ISU)

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.