La solicitarea tvmneamt, conducerea Postei Romane a transmis redactiei un punct de vedere cu privire la situatia de la Oficiul postal din Dumbrava Rosie. De la nivel central se confirma informatiile prezentate de noi ieri, respectiv ca toti angajatii si-au dat demisia, iar in rest… numai de bine (Vezi articolul AICI). Suntem informati ca se cauta alti angajati in locul celor plecati din cauza salariilor mici si a conditiilor de lucru mizere, insa nu se sufla nicio vorba despre starea cladirii si nici cum s-au calculat salariile, incat cu tot cu sporuri de vechime, etc. s-a ajuns la minim pe economie. Cu alte cuvinte, conducerea Postei Romane crede ca daca nu vorbeste despre o problema aceasta nu exista si mai crede ca se vor gasi oameni care sa lucreze in conditiile din cauza carora altii au fugit mancand pamantul.

Punct de vedere, Posta Romana:

Ca urmare a solicitării dumneavoastră înregistrată la Compania Naţională Poşta Română, în data de 27.08.2018, vă transmitem următoarele:

Precizăm că diriginta şi oficianta care şi-au prezentat demisiile, în data de 12 iulie, au revenit de bunăvoie, după câteva zile de la eveniment, cu solicitări de renunţare la demisii, fără a fi obligate în vreun fel, de către superiori.
Referitor la cei patru factori poştali care au demisionat, reprezentantul OJP Neamţ a încercat, în repetate rânduri să îi convingă să renunţe la demisii, nicidecum nu le-ar fi transmis acestora că „nu reprezintă nicio pierdere că au plecat”.
Asigurăm clienţii că situaţia creată are caracter temporar, cele patru posturi vacante fiind deja scoase la concurs pentru data de 30 iulie 2018. Până la ocuparea posturilor, reprezentanţii OJP Neamţ au găsit măsuri pentru asigurarea continuităţii activităţii la OP Dumbrava Roşie, transferând factori poştali de la alte oficii poştale.
Totodată, menţionăm că Poşta Română face eforturi permanente pentru a găsi soluţii de recrutare, în funcţie de nevoile sale, identificate în întreaga reţea poştală, în condiţiile dificile privind recrutarea personalului de pe piaţa muncii.
În acelaşi timp, asigurăm opinia publică de faptul că, din respect pentru salariaţi şi clienţi, operatorul naţional de servicii poştale desfăşoară, anual, un plan de investiţii privind îmbunătăţirea, atât a serviciilor, cât şi a condiţiilor de muncă pentru angajaţi, în sediile din întreaga reţea poştală, în funcţie de bugetele existente.
Sperăm că răspunsul v-a fost transmis în timp util şi că v-a adus lămuririle necesare. Vă stăm la dispoziţie pentru orice alte informaţii suplimentare.

Ionut CORFU

1 COMENTARIU

  1. Punctul de vedere al CNPR contine multe neadevaruri si ne arata inca o data lipsa de respect fata de salariati si clienti.Diriginta si oficianta au revenit asupra demisiilor in conditiile in care s-au facut promisiuni din partea sefului OJP ca toate solicitarile facute de catre toti salariatii vor fi rezolvate,ceea ce nu s-a intamplat ,prin urmare ele sunt valabile.
    Totodata va aduc la cunostinta ca de mai bine de 10 ani au fost semnalate toate aceste probleme in nenumarate randuri tuturor celor responsabili atat de la judet cat si celor de la CNPR cat si liderului de sindicat Matei Bratianu(pe vremea cand eram membri) ,iar conditiile de munca au fost reclamate si celor de la ITM Neamt.Afirmatia ca “Nu va plinge nimeni din Companie daca plecati”,a fost facuta in prezenta tuturor in sediul oficiului postal.
    Cat despre “eforturile”privind planurile de investitii privind imbunatatirea conditiilor de munca si calitatea serviciilor oferite va lasam pe dumneavoastra sa trageti concluziile daca acestea exista!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.