Povestea fetitei din Piatra Neamt care a pus pe jar un oras intreg noaptea trecuta (25/26 octombrie), dupa ce nu s-a mai intors de la scoala, este una cat se poate de dramatica.

Din fericire, ea a fost gasita in aceasta dimineata vie si nevatamata, dupa ce a stat in scara unui bloc din cartierul Darmanesti din Piatra- Neamt. Pe langa politisti, în cautari s-au implicat si oameni simpli, impresionati dupa ce disparitia a fost mediatizata in presa locala la miezul noptii trecute.

Ce a determinat-o pe fetita de doar 12 ani sa stea aproape 24 de ore intr-o scara de bloc, intrece orice inchipuire, insa reflecta cu fidelitate drama prin care trec zeci de mii de copii romani care au parintii plecati peste hotare. Fata care a fost data disparuta are si ea parintii plecati din țară. Ramasese in grija unei cunostinte. In trecut, cand familia era completa, locuiau toti in blocul care a fost gasita. Auzise ca parintii se intorc in tara si a mers acolo unde stia ca i-a avut aproape. Revenirea lor s-a amanat, fata nu a stiut, insa i-a asteptat cuminte, singura, o noapte intreaga. Si poate ca i-ar fi asteptat si acum daca nu ar fi fost gasita de o tanara care îi vazuse poza in presa.

Detaliile acestei cutremuratoare povesti, sunt furnizate de jurnalista Catrinel Cojocaru, pe contul ei de facebook:  ”Poveste trista cu final fericit, care trebuie sa ne bucure, dar sa ne dea de gândit!

Fetița dispărută ieri după ce a terminat orele la școala a fost găsită. E cea mai buna veste de moment. Și e  cu certitudine, o reușita comună: a poliției, a Jandarmeriei, a poliției locale, DAR mai ales a OAMENILOR care au văzut cazul pe rețelele de socializare și au ieșit din case, in miez de noapte, și au căutat-o! Eu știu 4 (care au vrut sa rămână anonimi, care nu au făcut vâlvă, dar care au stat câteva ore să caute un copil!). Și am sentimentul ca au fost mult mai mulți Oameni.

Să ieși din casă la 1 noaptea și sa cauți un copil pierdut …nu e puțin! In fata lor și a celor care au dat măcar SHARE la aceasta poveste, ma înclin cu drag și cu respect!
Povestea are final fericit (fetița a fost găsită in scara unui bloc de pe strada Grigore Ureche, vie și nevătămată). Ajunsese acolo, însă, pentru ca a stat acolo cu chirie, in urma cu ceva timp. A stat alături de părinții ei care au fost nevoiți sa plece la munca in străinătate. Și sa o lase in grija unei cunoștințe apropiate. A mers acolo pentru ca PĂRINȚII i-au spus ca vor veni acasa! Și fetița s-a bucurat ca ii va revedea. Și a mers acolo să ii aștepte, să se bucure de venirea lor. A mers acolo unde a știut ea ca a avut clipe fericite! Doar ca între timp , planurile s au schimbat și ei nu au mai venit. Iar fetița a rămas sa viseze in scara unui bloc in care a trăit clipele ei de fericire ….

Ați citit, poate mulți dintre voi, povestea “Fetița cu chibriturile”.
Eu am retrăit o in aceasta dimineața. Va mulțumesc tuturor !
Reacțiile voastre / ale noastre trebuie sa continuie !!
Dragostea – empatia – solidaritatea rămân valori pe care nu le poate anula nimeni. Niciodată!”, spune Catrinel Cojocaru

Multumim si noi cititorilor nostri pentru spiritul civic de care au dat dovada. Desi era trecut de miezul noptii, in doar 2-3 ore, stirea cu apelul politistilor la sprijinul cetatenilor a fost distribuita de peste 1.000 de ori.

tvmneamt.ro

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.