Declaratiile de astazi ale presedintelui Iohannis sunt de un cinism infiorator si arata clar, ca PNL, in lipsa de idei si realizari cat a fost la guvernare, a ales pentru alegerile locale, semnul electoral ”coronavirus”.

Iohannis a spus astazi ca PSD este vinovat pentru cresterea numarului de infectari cu coronavirus, sperand ca astfel, va atrage antipatia romanilor asupra social democratilor si va creste PNL in ochii electoratului. Nu ar fi pentru prima data cand presedintele aduce astfel de acuze, dar astazi, mai nervos ca niciodata, a vorbit despre un plan diabolic al PSD, prin care partidul aflat in opozitie ar fi declansat o criza sanitara in Romania, invidios pe ”realizarile PNL la guvernare”. Un discurs complet iresponsabil si o strategie extrem de paguboasa atat pentru Iohannis si pentru PNL, cat si pentru imaginea Romaniei in lume, pentru ca in plan extern, se va crea un tablou al unei tari care nu este in stare sa gestioneze o criza sanitara, cautand vinovati in alta parte.

Iohannis, sfatuit foarte prost de consultanti, ignora cu buna stiinta faptul ca singurul vinovat este guvernul PNL. Au stiut ca s-au facut carantinari fortate incalcand drepturile omului, au stiut ca se iau masuri fara o lege in spate, insa au tacut si nu numai ca au gestionat criza total neprofesionist, ba chiar au profitat de situatie si au facut afaceri de miliarde de euro cu măști la preturi supraevaluate de zeci de ori. Dovada suprema a incompetentei PNL se poate vedea cu ochiul liber. Desi au trecut peste 5 luni de la debutul infectarilor in România, sistemul sanitar nu a fost deloc reformat, nu s-a intreprins nimic pentru ca spitalele sa poata face fata unui val de imbolnaviri, ba chiar s-au numit oameni in functie cheie din sistem, tocmai pentru a se inlesni afacerile necurate.

Tot de cand au inceput primele infectari, prima grija a Guvernului lui Iohannis a fost sa ascunda informatii privind situatia crizei, ceea ce a crescut neincrederea populatiei in autoritati si a alimentat la maximum teoriile conspirationiste, de aici si dezinteresul unei bune parti a românilor de a respecta masurile de precautie. Deloc intamplator, in perioada starii de urgenta, Guvernul PNL umfla conturile televiziunilor si site-urilor centrale cu zeci de milioane de euro, sub pretextul mediatizarii masurilor de protectie in randul populatiei. De fapt, liberalii își cumparau linistea, deci stiau ca se fac ca lucreaza. Acum culeg ce au semanat, dar vor sa o faca cu mana PSD.

S-a stiut si că DSP-urile au fost si inca sunt complet depasite de situatie, insa nu s-a intervenit, ba chiar s-a profitat de criza pentru numiri politice in functii de raspundere, in loc sa fie adusi cati mai multi specialisti, ajungandu-se astfel, ca undeva in luna mai, in aproape toate DSP-urile din tara, zeci si sute de anchete epidemiologice sa cada in responsabilitatea a doar 2-3-4 medici, cu rezultate usor de banuit.

Insa dincolo de calculele politice, Iohannis a reusit astazi prin declaratiile absolut halucinante pentru un presedinte de tara aflata la ananghie, sa aduca un plus de neincredere in randul populatiei. Daca pana astazi, conform studiilor sociologice, peste 50% dintre români se indoiau de existenta virusului sau de potentialul lui de raspandire, de astazi, vor fi convinsi ca explozia numarului de infectari din ultimele zile este una provocata artificial, in scop electoral. Românii nu au uitat ca Iohannis s-a mai folosit de tragedii nationale pentru a marca electoral.

Si mai reiese din enormitatile fara precedent debitate astazi de Klaus Werner, ca epidemia in Romania, daca exista, este complet scapata de sub control. De aici, fiecare dintre noi este pe cont propriu. Un singur lucru ramane cert la aceasta ora: ”coronavirus” devine slogan electoral PNL.

P.S. DSP Suceava tocmai a anuntat ca nu mai are kit-uri de testare pentru coronavirus

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.