Prefectul judetului Neamt, George Lazar, a declarat astazi intr-o conferinta de presa, ca cei 10-15 oameni care l-au huiduit pe premierul Ludovic Orban la Hangu, erau ciobani de la mai multe stani din comuna si asistati social, adusi de primarul PSD Gavril Lupu, impreuna cu fiul si nora acestuia. ”Stiu ca au existat premisele ca domnul primar cu fiul si cu nora, au chemat, instigat, trimis, cum vreti dumneavoastra sa numiti, mai multi oameni adusi de la o stana sau de la mai multe stâni din zona si o alta categorie de oameni dintr-o zona de asistenta sociala daca vreti, care probabil si pe fondul serii, e duminicii si pe fondul poate si al consumului poate de alcool, care au creat dintr-un eveniment care s-a dorit a fi civilizat, au creat si au tulburat acest eveniment, scandand, manifestandu-se intr-un mod grobian din punctul meu de vedere. Cine a organizat o astfel de contramanifestatie sa-i spunem, acolo in Hangu, din punctul meu de vedere, ar trebui din punctul meu de vedere, sa raspunda. Ca vorbim de contraventie sau vorbim de legislatie penala, nu e treaba mea”, declarat prefectul Lazar.

Declaratiile complete al prefectului, in materialul video de mai jos, de la minutul 40:30:

Prefectura Neamț- organizare alegeri locale (conferință de presă)

Publicată de TVMneamţ.ro pe Marţi, 22 septembrie 2020

La Hangu se vorbeste ca primarul Gavril Lupu ar vrea sa-si impuna fiul ca viceprimar, dupa ce l-a pus pe lista pentru consilieri locali, urmand ca in 2024, sa-i lase acestuia primaria ”mostenire”, de aceea s-a aratat dispus sa boicoteze intalnirea liberalilor, fiindu-i probabil frica de faptul ca pe fondul ascensiunii PNL in comuna, nu va mai reusi sa obtina majoritate PSD in Consiliul Local, iar planul sau cu fiul viceprimar, va fi compromis.

Mai trebuie precizat ca intr-adevar, o parte dintre cei care au urlat de pe scarile primariei Hangu, au iesit ca la un semn dintr-o carciuma de vizavi de primarie, in stare avanasata de ebrietate, cu 2-3 minute inainte de sosirea premierului, acestia fiind vazuti de reporterul tvmneamt.ro, aflat la fata locului. Imediat dupa ce au iesit din carciuma, acestia se manifestau zgomotos si injurau ca la usa cortului, inainte sa se aseze în locurile indicate de dinainte, iar faptul ca s-au postat chiar in fata intrarii in primarie, poate fi un indiciu ca centrul de comanda a fost in institutie. Martorii spun ca desi era duminica, pe parcursul intregii zile, toti angajatii primariei, primarul si chiar directorul scolii din Hangu, au stat in institutie, probabil pentru a superviza buna desfasurare a planului de discreditare a miningului electoral organizat de liberali.

De altfel, surse tvmneamt.ro spun ca inca de sambata (cu o zi inainte), de la varful PSD Neamt, s-a transmis catre organizatiile PSD din mai multe comune (Poiana Teiului, Farcasa, Borca) sa se adune oameni si sa fie trimisi la Hangu, pentru a sabota actiunea elecotala organizata de PNL in centrul comunei. S-a avut in vedere de asmenea, sa se provoace violente, insa din cauza ca la fata locului nu au ajuns oameni si din alte comune, s-a renuntat la idee.

Potrivit legii, organizarea de contramanifestatii este interzisa si asta pe buna dreptate, pentru ca poate conduce la lupte de strada. Intrebat astazi in conferinta de presa, de ce nu a fost extras grupul de turbulenti din multime, comisarul Paul Tablan, seful IPJ Neamt, a replicat ca actiunea de asigurare a linistii si ordinii publice este coordonata de SPP in astfel de situatii, si de acolo a venit decizia sa nu se intervina, probabil pentru ca lucrurile sa nu degenereze si sa puna in pericol si mai mult, siguranta premierului si a celorlalti participanti pasnici la mitingul PNL.

Cel mai probabil, dupa ce vor fi identificati, cei care au urlat si au adresat injurii la Hangu, vor fi sanctionati.

Imagini de duminica seara, de la Hangu, transmise in direct de tvmneamt.ro:

Neamț- Ludovic Orban, vizită în comuna Hangu

Publicată de TVMneamţ.ro pe Duminică, 20 septembrie 2020

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.