Romanii din Casentino (Toscana- Italia) au pus mana de la mana si prin intermediul preotului originar din Piatra Neamt, Sabin Foca, de la Parohia Ortodoxă Română “Sf. Irineu de Sirmium” din orașul Bibbiena,  Provincia Arezzo, au reusit pentru al doilea an consecutiv, sa intinda o mana de ajutor Spitalului Judetean Neamt. Daca anul trecut, tot in preajma sarbatorilor de iarna, au fost donate aparate electrocasnice pentru Sectia Neonatologie, de data asta, eforturile celor plecati printre straini, dar care nu si-au uitat locurile natale, s-au indreptat tot catre copii, dar de la Sectia Pediatrie.

Astfel, seara trecuta (12 decembrie), in prezenta preotului Sabin Foca, a preotului Nicolae Burăș – Coordonatorul Capelei din incinta Spitalului si a medicului Suzana Constantinescu, la Pediatrie au ajuns 65 de pilote groase pentru sezonul de iarnă, 65 de lenjerii complete, 65 de pijamale pentru copii de diferite vârste, 20 de papuci de interior pentru mămici si 12 termometre profesionale. Articolele de lenjerie ajung pentru toate paturile din Sectie.

Parohia Ortodoxă Română “Sf. Irineu de Sirmium” din orașul Bibbiena,  Provincia Arezzo, a organizat Proiectul Social-Filantropic “A venit și aici Crăciunul”, proiect aflat la a doua ediție. Sărbătoarea Nașterii Domnului este o Zi Unică a Bucuriei, atmosferă de care trebuie să se bucure în special copii. De aceea, și în acest an, ne-am îndreptat atenția către copii aflați în suferință oe patul de spital. În acest sens, la solicitarea noastră, a comunității de români harnici și darnici, din regiunea toscană Casentino, am primit de la Secția de Pediatrie a Spitalului Judetean Neamt, o listă cu lucrurile necesare bunei funcționări a activităților curente. Astfel, am reușit să donăm lenjerii, pilote, papuci de interior, pijamale si termometre digitale.
Părintele Nicolae Steinhardt așeza ca titlu la una din cărțile sale următorul dicton “Dăruind vei dobândi”. Consider că, în această lună, decembrie-luna cadourilor, când Dumnezeu Tatăl dăruiește umanității cel mai frumos cadou, pe Fiul său, este necesar ca și noi oamenii să marcăm timpul vieții noastre prin bunătate și generozitate  pe care să le arătăm semenilor noștri
Mulțumim tuturor donatorilor și sponsorilor care ai donat mult din puținul lor pentru îmbunătățirea condițiilor de internare a copiilor din Secția de Pediatrie a Spitalului Județean Neamț !
De asemenea, mulțumim Doamnei Dr. Suzana Constantinescu – Șef Secție Pediatrie cât și Părintelui Nicolae Burăș – Coordonatorul Capelei din incinta Spitalului pentru frumoasa și rodnica colaborare!”, a declarat preotul Sabin Foca, Paroh al Parohiei “Sf. Irineu de Sirmium” Bibbiena, Episcopia Ortodoxă Română a Italiei.
Multumim parintelui Sabin Foca pentru gestul minunat facut acum in preajma Craciunului! De craciun fii mai bun, iata ca la noi se materializeaza printr-un cadou foarte, foarte folositor, adus de parintele Foca. Cu sprijinul enoriasilor din parohia lui din Italia, am primit lucruri care noua ne sunt de mare ajutor. Multumim ca s-au gandit la noi, este un lucru deosebit, mai ales ca foarte multi din pacientii nostri au parintii sau bunicii plecati in Italia, deci noi ingrijim parintii si nepotii celor care s-au gandit la noi, la copiii internati in Sectia Pediatrie”, a declarat  Suzana Constantinescu, șefa Secției Pediatrie.
Este o mare bucurie că un confrate de al nostru, parintele Sabin Foca, a aratat un semn de cordialitate si a adus din Italia niste daruri pentru copiii care se afla în Sectia de Pediatrie. Ne bucuram si pentru dragostea cu care am fost primiti de doamna doctor Constantinescu si cu acest prilej le dorim sanatate, putere in lucrarea pe care o savarsesc, pentru ca a alina suferinta, este o mare, mare jertfa”, a declarat preotul Nicolae Burăș – Coordonatorul Capelei din incinta Spitalului Judetean Neamt.
Dupa ce au fost depozitate bunurile donate, cei doi preoti au tinut o scurta slujba pe unul dintre holurile Sectiei Pediatrie, la care au participat si mamici cu copii care la ora respectiva se aflau internati pentru ingrijiri medicale.
Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.