In ultimele zile, tot mai multe voci cer deschiderea bisericilor pentru credinciosi macar in noaptea de Înviere. Una dintre ele este si cea a primaritei de la Tasca, judetul Neamt, iar apelul acesteia la autoritati va starni in mod sigur, vii controverse. Daniela Ursache spune ca oamenii au nevoie de Dumnezeu si striga disperati de dorul bisericilor. Primarita face un apel la toti primarii sa se alature demersurilor ei si se intreaba cine va raspunde preotilor cu ”Adevărat a înviat”, in noaptea celei mai mari sărbători a creștinilor.

Iata apelul Danei Ursache la autoritatile centrale: OAMENI BUNI, prin ordonanțe militare s-au luat mai multe măsuri pentru prevenirea infectării cu acest virus nenorocit.
Am încercat să venim în sprijinul oamenilor (în special al celor cu vârsta de peste 65 de ani), cât de mult posibil.

OAMENII AU NEVOIE DE DUMNEZEU, STRIGĂ DISPERAȚI DE DORUL BISERICILOR, DE DORUL SFINTELOR LITURGHII, VOR SĂ MEARGĂ SĂ APRINDĂ LUMÂNĂRI LA MORMINTE, VOR SĂ SE ROAGE ACOLO UNDE AU FĂCUT-O ZECI DE ANI, VOR O CLIPĂ SĂ INTRE ÎN BISERICĂ S-O VADĂ PE MĂICUȚA DOMNULUI CARE ÎI AȘTEAPTĂ LĂCRIMÂND PENTRU GEMETELE DE SUFERINȚĂ ALE ÎNTREGII OMENIRI!

Cei care au luat aceste decizii, să răspundă acestor oameni la întrebarea: “Pe noi de ce nu ne lăsați să ne ducem sufletul la biserică măcar o oră, așa cum ați lăsat pe alții să-și ducă animăluțele la plimbare?! De ce?!De ce?!”.

Eu nu am știut și nu am putut să le răspund.

Dragii mei colegi primari, haideți să cerem împreună răspunsul la strigătele oamenilor cuminți!

Poate vrea “cineva” să ne spună, cine va răspunde cu “Adevărat A înviat “, atunci când se va striga ” HRISTOS A ÎNVIAT ”

Dacă nu pot, nu știu, NU VOR, să meargă și să IA LUMINĂ atunci când se va striga “Veniți de luați lumină !”…pentru că AU MARE NEVOIE DE EA!

Ionut CORFU

 

 

7 COMENTARII

  1. Asta o f@#& grija: cine raspunde cu Hristos a înviat! Sa ii aducă împreună, ca pe vite la abator, sa nu mai existe oameni sănătoși sa zică:Hristos s-a înălțat!
    Nivelul de inteligență al acestei primate, este, din păcate, la nivelul comunității!

  2. Stimată doamnă, Dumnezeu a lăsat pe pământ o ființă numită om, ființă care gândeșete, ceea ce nu este cazul dumneavoastră ! Fiind în fruntea unei comunități ar trebui să vă dați seama despre ce vorbesc! Pe pământ omul se poate ruga oriunde, credința nu se manifestă în gura mare, biserica este în sufletul fiecăruia, în găndurile fiecăruia, ea nu se manifestă…….nici politic ! „ Dumnezeu îți dă, dar nu îți bagă în traistă” Sunteți șeafa Consiliului pentru Situații de Urgență la nivelul comunei, nu credeți că ați încălcat niște reguli???

    • Femeia asta are niste pacate mari, numai ea stie cate. De fiecare data isi afiseaza ostentativ “credinta”. Dar ceea ce vrea sa faca, nu e spre binele comunitatii, clar! Eu as numi-o Pericol public! Speram ca oamenii sa fie mai cerebrali si sa nu asculte “pildele” ei, atat de pline de “intelepciune” si scarbos de siropoase.

  3. Dacă vreți să luați lumina multi ani de acu încolo, anu asta ascultați îndemnul lui Hristos și dați cezarului ce sunt ale cezarului și lui Dumnezeu ce sunt ale lui Dumnezeu!. Stați în casă!

  4. Priviti partea buna a lucrurilor si nu judecati gresit. Care sunteti fara de pacat si cati stati ca stutii cu capul in pamant ?! Cati primari au avut initiativa si curajul sa propuna?! Ne mai intrebam oare de ce Dumnezeu ingaduie urgiile acestor vremuri?! A disparut dragostea dintre oameni si a crescut individualismul si egoismul dintre oameni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.