SC Publiserv SA, societate aflata in subordinea Consiliului Local Piatra- Neamt incearca sa-si revina dupa ”greaua mostenire” lasata de fostul director Valentin Ciobanu, intrat in politica in 2016 pe usa din fata a PNL Piatra- Neamt si iesit anul trecut pe usa din dos a Publiserv, dupa ce a adus firma in pragul falimentului in mai putin de un an cat a stat pe functia dobandita in urma unor jocuri facute de o gașcă de tip căpușă din PNL Piatra- Neamt, recent destructurata.

In perioada in care a fost director Ciobanu, Publiserv a inregistrat o pierdere de peste 1 milion de lei si o scadere cu peste 10% a cifrei de afaceri, in conditiile in care pana atunci, din 2010, firma a mers doar pe profit. Conforma declaratiilor fiscale pe anul 2018, imediat dupa ce functia de director a fost preluata de George Triboi, s-a reusit reducerea pierderilor pana la jumatate (aproximativ 500.000 de lei) fata de ce lasase in urma Valentin Ciobanu (cifrele sunt publice si pot fi consultate pe listafirme.ro).

Ziele trecute, fostul director Ciobanu se arata foarte incantat ca Dragos Chitic a primit o condamnare (decizia nu este nedefinitiva) de 3 ani cu suspendare. Intr-o postare pe contul lui de facebook, acesta vorbeste despre sifonare de bani si despre niste autoritati care ar sti despre niscaiva nereguli la Primaria Piatra- Neamt.

Daca tot a deschis subiectul fostul director transformat intre timp in ”lup moralist”, îi explicam noi cateva manevre facute de el, prin care a reusit contraperformanta sa aduca Publiserv in moarte clinica. Nu ca nu le-ar sti, dar poate le-a uitat.

Ciobanu a reusit sa profite de naivitatea/bunavointa AGA si CA al Publiserv si a achizitionat 2 autobasculante care nu erau deloc necesare pentru Publiserv, dovedindu-se ulterior ca sunt o povara financiara pentru firma. La vremea respectiva, si presa si colegii de partid i-au explicat ca investitia va fi una paguboasa. La un moment dat parea ca renuntat la idee, insa peste noapte, administratia pietreana s-a trezit cu basculantele in curtea Publiserv si cu o rată (leasing) de peste 10.000 de euro lunar, timp de 5 ani. Basculantele sunt folosite foarte rar, mai mult pe timp de iarna si nu aduc profit, ci mai mult cheltuieli inutile si greu de acoperit. Prin urmare, Publiserv (adica pietrenii) mai are de platit inca 4 ani rate sufocante de pe urma vizionarului Ciobanu.

La un moment dat, Ciobanu a cerut o majorare de capital de la CL Piatra- Neamt. Voia 1 milion de lei pentru investitii in utilaje. Cererea a starnit un scandal monstru in CL si singurul PNL-ist care s-a opus a fost fostul viceprimar Constantin Teodorescu. In cele din urma, Publiserv a obtinut o majorare de capital de 250.000 de lei, bani cu care Ciobanu a mai facut o achizitie, mult mai paguboasa decat basculantele. A cumparat un utilaj de plombare a gropilor din asfalt, care zace nefolosit in curtea Publiserv, pentru ca materialele (asfaltul) cu care functioneaza masinaria nu pot fi produse la statia de asfalt de la Publiserv, fiind nevoie de o materie prima speciala care se produce foarte rar si in putine locuri din Romania.

Cheltuielile Publiserv au explodat si dupa mai multe angajari pe diferite functii inventate special, pe baza de nepotisme sau pile la partid, dar si dupa ce Ciobanu s-a apucat sa faca mariri de salarii de-a valma, crezand ca asa va obtine sprijinul angajatilor si va mai ramane in functie. In cele din urma si-a dat demisia si de la Publiserv si din PNL, devenind un cetatean model cu alură de dizident.

De ce o fi insistat Ciobanu pe aceste decizii stiind ca poate ingropa definitiv ditamai firma cu peste 100 de angajati, poate ne explica autoritatile alea despre care vorbeste chiar el. Fiind vorba despre bani publici, trebuie sa stim si noi daca la mijloc a fost vreo ”sifonare”, atentii/comisioane, sau altceva. Daca nu stie Ciobanu, poate stiu ”prietenii” pe care-i pomeneste. Nu trebuie decat sa fie luat un pic la intrebari macar de Curtea de Conturi daca alte autoritati au treburi mult mai importante.

Foarte interesant de vazut ar fi si afacerile pe care firma familiei Ciobanu le-a avut cu Primaria Piatra- Neamt in perioada in care acesta ocupa functii publice.

Citeste si:

Ciobanu de la Publiserv nu vrea să spună pe ce se cheltuie bani publici. Cine conduce de fapt compania

Bugetari de dreapta- Firma directorului Publiserv, afaceri cu Primăria. Record de click-uri pe minut

Ciobanu de la Publiserv: Publiserv sunt EU

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.