Analiza activitatii de predare-invatare-evaluare in anul scolar trecut a evidentiat, pe segmentul de limbi moderne (franceza, engleza, germana, neogreaca), o serie de puncte nevralgice, desi, per ansamblu, s-a constatat “o activitate didactica in general buna”.
Inspectia scolara de specialitate a urmarit, in anul scolar 2013-2014, monitorizarea formarii si perfectionarii cadrelor didactice, imbunatatirea managementului activitatilor didactice, eficacitatea in utilizarea unor metode si strategii didactice variate, creativitatea in stilurile de predare-invatare si motivarea elevilor pentru invatarea limbii franceze, prin organizarea unor activitati artistice, creative.
Anaziza SWOT evidentiaza o serie de aspecte pozitive, dar si aspecte negative. Un fapt care demonstreaza interesul cadrelor pentru propria perfectionare este este acela ca, in anul scolar trecut, au fost inscrisi la concursul pentru obtinerea gradelor didactice 45 de dascali de limba franceza si 98 de limba engleza. Totodata, s-a realizat formarea a 4 profesori din cadrul proiectului Ambasadei Frantei si al MEN Profil Fle pentru utilizarea unor instrumente TIC inovante. Trebuie subliniat ca exista, fie si la nivel de curs optional, un curs de limba spaniola, la Colegiul National Roman-Voda, iar in paralel doua eleve de la Colegiul National Calistrat Hogas si de la Liceul de Arte Victor Brauner au participat la etapa nationala a olimpiadei de limba spaniola. De remarcat si colaborarea foarte buna cu ambele Comunitati Elene, de la Piatra Neamt si Roman, si existenta, in sistem, a doi profesori de limba neogreaca foarte bine pregatiti.
Datorita pregatirii sustinute desfasurate de profesorii preocupati de cresterea performantei scolare, in anul scolar trecut au participat 210 elevi la olimpiada de limba franceza, fazele locala, judeteana si nationala, la limba franceza s-au calificat 6 elevi pentru faza nationala, dintre care unul a obtinut premiul III, 2 mentiuni MEN, 2 premii speciale si 3 mentiuni ISJ Mures, precum si 3 mentiuni speciale din partea Centrului Cultural Francofon din Buzau. La limba engleza, la etapa judeteana au fost promovati 120 de elevi la nivel liceal si 153 la clasele a VII-a si a VIII-a, numarul total de participanti la etapa locala fiind de 750. La etapa nationala s-au calificat 6 elevi, din care 2 la bilingv. Nu mai putin de 12 elevi s-au calificat la etapa nationala a olimpiadei de neogreaca, dintre care unul a obtinut premiul II si unul premiul III.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.