Prefecta judetului Neamt, Daniela Soroceanu a declarat astazi intr-o conferinta de presa ca va reclama Tribunalul Prahova la SIIJ (Sectia de Investigare a Infractiunilor din Justitie) dupa ce o instanta de la institutia respectiva a emis o hotarare (nedefinitiva) prin care Cheile Bicazului ar urma sa treaca din administrarea judetului Neamt, in administrarea judetului Harghita. Prefecta Soroceanu considera ca instanta a interpretat legea in mod personal (sic!) si confuz, iar dupa ce va fi emisa motivarea, va face reclamatie personal la SIIJ. ”Acum, aceeasi instanta de la Ploiesti a dat o sentinta prin care nu numai ca a interpretat personal (sic!) legea 2 din 1968 printr-o abordare confuza privind anexele de la Hotararea de Guvern 540 din 2000 despre drumurile nationale, dar s-a si pronuntat pe un capat de cerere pe care nu l-a cerut nimeni. Iar din minuta de pe portal reiese minimal o informatie despre delimitare interjudeteana si legata de drumuri nationale, fara a se cunoaste insa motivarea juridical. Precizeze cu tarie. Acest lucru nu a facut obiectul acestui proces. Faptul ca instant s-a pronuntat pe un capat de cerere de care nu a fost sesizata, reprezinta un temei legal pentru casarea hotararii. Mai mult, personal ma voi adresa pentru verificare, Sectiei de Investigare a Infractiunilor din Justitie, cu privire la acest fapt”, a declarat prefecta Daniela Soroceanu.

Mai departe. Trebuie sa o spunem clar si raspicat. Limita teritoriala dintre cele doua judete este cea stabilita clar de legea 2 din 1968, respectiva confluenta a raului Cupaș cu raul Bicaz, bornei 50-55. Nu este niciun dubiu, Cheile Bicazului sunt ale judetului Neamt. Reprezentantii OCPI Neamt si OCPI Harghita recunosc acestu lucru”, mai spus prefecta judetului Neamt.

Litigiul dintre municipiul Gheorgheni respectiv comuna Bicaz Chei vizeaza valabilitatea unui process verbal de delimitare intre doua unitati administrativ teritoriale. Niciodata obiectul acestui proces nu a reprezentat dislocarea unei surpafete de teren de 5.000 de hectare din judetul Neamt si alipirea la judetul Harghita si nici limita administrativa a celor doua judete. Intocmirea unui act administrative de delimitare reprezinta exclusiv manifestarea de vointa a celor doua parti semnatare, in cazul nostru, Bicaz Chei si Gheorgheni, municipiu care a initiat acest demers juridic inca din 1998. Desi a semnat initial, municipiul Gheorgheni si-a contestat ulterior, propria semnatura. Procesul a inceput in 2009. O remarca. La dorinta electoral a liberalului Vasile Pruteanu. In anul 2012 s-a cerut stramutarea si s-a ajuns in judetul Prahova. Daca in 2012 instanta din Prahova a recunoscut procesul verbal, ulterior s-a cerut rejudecarea acestui litigiu”, a mai precizat Daniela Soroceanu.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.