Prefectul judetului Neamt, Vasile Panaite garanteaza ca la Pasapoarte nu se va mai sta la coada cu zilele, asa cum s-a intamplat si anul trecut, in lunile de varf, cand sute de persoane stateau si doua sau chiar trei zile la rand pentru a reusi sa depuna documentele pentru un pasaport: ”Garantez ca in noile conditii nu se va mai sta la rand zile intregi. Încă de acum două luni de zile, când am fost învestit în funcție, am luat act despre situația de la acest serviciu și am început demersurile pentru a veni în sprijinul cetățenilor. Concret, vom suplimenta atât programul de lucru cu publicul dar și numărul de ghișee la care se vor face preluările de documente. Totodată, activitatea de procesare a documentelor se va face și în zilele de sâmbătă și duminică iar dacă va fi nevoie, în vârful de sarcină vom face și preluări de documente. Estimăm că prin cele 6 ghișee care vor fi deschise în luna august vom putea procesa în fiecare zi circa 350 de cereri din partea publicului, față de 200 – 240 cât se procesează acum”a declarat prefectul Panaite, in conferinta de presa sustinuta astazi la sediul institutiei, la care a participat si cms. sef Constantin Roman, seful Serviciului Pasapoarte.

Potrivit sefului de la Pasapoarte, s-au facut analize impreuna cu prefectul si s-au luat deciziile prezentate de acesta, care vor duce la un volum cu 50% mai mare a activitatii lucratorilor serviciului, iar daca va fi nevoie, numarul functionarilor va fi suplimentat cu efective de la IPJ sau Jandarmerie, pentru a se evita situatiile de pana acum.

Totodata, cu sprijinul Primariei Piatra- Neamt se va pune la dispozitie un spatiu de la Taxe si Impozite, unde vor putea sta cei care asteapta sa le fie preluate documentele, pentru a fi feriti de caldura sau ploi, avand in vedere ca vor fi si foarte multi copii care se vor prezenta pentru obtinerea unui pasaport.

Prefectul a mai adaugat că:”în momentul de față este aglomerație la primele ore, pentru că oamenii vin să fie siguri că vor depune documentele. În jurul orei 11,00 nu se mai înregistrează aglomerație și sunt în așteptare 3-4 persoane maxim. Iar pentru a evita situațiile neplăcute se dau bonuri de ordine iar paza este asigurată de jandarmi”.

Referitor la biroul de pasapoarte de la Roman, Vasile Panaite a precizat ca ”Acolo se deplasează în fiecare zi de luni 2 lucrători de la Piatra-Neamț pentru preluarea documentelor. Potrivit legii, documentele se prezintă în original și se scanează de persoane autorizate. După ce preiau aceste documente, ele sunt introduse în sistem la Piatra-Neamț. La Roman se pot prelua de fiecare dată doar 40-50 de cereri care urmează în zilele următoare să fie procesate. Intenționam să păstrăm oamenii la Piatra-Neamț pentru ca fiecare dintre ei să ducă procedura până la capăt, ceea ce ar fi fost mai eficient. Am decis însă să nu desființăm biroul de la Roman pentru ca oamenii de acolo să nu fie nevoiți să parcurgă o distanță mai mare. Ba mai mult, vom suplimenta programul de lucru cu publicul de la Roman”,

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.