Dezvaluirile tvmneamt.ro despre Caminul de batrani Sfantul Nectarie de la Dumbrava Rosie, nu raman fara reactie din partea autoritatilor. Pe langa inspectorii AJPIS, Caminul de batrani ”Sfantul Nectarie” de la Dumbrava Rosie, judetul Neamt, va fi controlat si de Politia Neamt, OPC, DSP si DSV, a declarat in aceasta seara prefectul judetului Neamt, George Lazar, in emisiunea Vestea Tic- Tac, moderata de jurnalistul vestea.net, Daniel Vinca. ”Eu am vazut sambata si ieri ce a aparut in spatiul public, pe site-ul tvmneamt, legat de acel camin, am discutat cu doamna Alungulesei de la AJPIS (n. red. Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială) si am rugat sa dispuna imediat si de indata un control acolo sa vada care sunt conditiile, am sesizat si Inspectoratul de Politie Neamt pentru a vedea despre ce este vorba acolo si urmeaza in cursul zilei de maine, va spun in avans ca sa zic asa, ca celelalte institutii a statului cu atributii de control in acest fel de spatii, OPC, DSP si DSVSA, sa controleze tot ce tine de conditii de igiena, bloc alimentar (…) Printr-o comisie mixta se va face un control acolo (…) Am auzit si discutia aceea telefonica (n.red. discutie intre administrator si reporterul tvmneamt.ro), e halucinanta. Un limbaj periferic…”, a spus prefectul George Lazar.

Dupa ce se vor clarifica lucrurile la caminul din Dumbrava Rosie, urmeaza controale la toate caminele de acest fel din tot judetul Neamt, a mai completat reprezentantul guvernului in teritoriu. Declaratiile prefectului Lazar, pot fi vazute in materialul video de mai jos, de la minutul 1:19:00

Reamintim, ca vineri, 26 februarie, tvmneamt.ro a publicat un articol de presa despre cum ar vrea directorul caminului sa arunce in strada o batrana de 83 de ani, pe motiv ca s-a certat cu fiul ei stabilit de 25 de ani in Italia (Amanunte AICI). Ulterior, desi i s-a cerut un punct de vedere pe care a refuzat sa-l ofere, directorul/patronul caminului, Dragos Ionita, l-a contactat telefonic pe autorul articolului, caruia i-a adresat amenintari si jigniri incalificabile, dand dovada de un comportament total deplasat pentru o persoana care are pe mana soarta a zeci de batrani (Inregistrarea convorbirii, AICI).

Dupa o zi de la dezvaluirile tvmneamt.ro, au aparut si primele marturii din interiorul caminului, care descriu fapte extrem de grave, despre care vom reveni cu un material de presa separat, in cursul zilei de maine (Vezi articolul AICI).

Astazi, in urma investigatiilor jurnalistice tvmneamt.ro, a iesit la iveala ca stabilimentul a functionat in ilegalitate o buna perioada, fiind amendat in anul 2019 cu 15.000 de lei.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.