Prefectul George Lazar, a declarat ieri intr-o conferinta de presa, ca un angajat al Aqua Parc a fost pus peste noapte director la Apaserv, in conditiile in care compania are grave probleme de management si abia mai reuseste sa sigure alimentarea cu apa in judetul Neamt. Aqua Parc este firma lui Ginel Vlasie, cunoscut drept ”cumatrul” lui Arsene, presedintele CJ Neamt, institutie in subordinea caruia se afla si Apaserv. “Am avut surpriza să aflu că director nu mai este domnul Păcală, ci un angajat al unei firme din Neamţ, a firmei, cred, Aqua Parc, adică, cu alte cuvinte, cumătrul domnului preşedinte Arsene şi-a pus director la compania judeţeană Apa Serv. Din punctul meu de vedere, dacă n-ar fi de râs, în mod cert este de plâns. În contextul în care această companie este cu un picior în groapă, pentru că nu asigură servicii de calitate cetăţenilor, pentru că are unele dintre cele mai mari preţuri din România, în contextul în care proiectul pe POIM pentru modernizare şi extindere reţea apă şi canal ar fi trebuit terminat de mult şi depus, proiectul tehnic nu este nici la acest moment finalizat, să ajungi să nu pui specialişti care să-ţi termine proiectul ci să îl pui director pe angajatul la fima lui cumătru este de noaptea minţii.

Sunt oraşe şi sunt comune care au intenţia să iasă din ADI Aqua Neamţ şi să se ducă spre operatorul de la Iaşi, adică spre Apa Vital. Dacă se va întâmpla acest lucru, compania Apa Serv va intra in faliment. Toate aceste lucruri se întâmplă cu un management în ultimii ani extrem de defectuos, slab, pe toate compartimentele posibile. Nu mă refer la angajatul obişnuit, mă refer la cei care au manageriat compania în ultimii ani şi la cel care şi-a impus punctul de vedere în acest management al companiei, la domnul Arsene”, a declarat George Lazăr.

Acesta l-a descris pe noul director Apaserv, drept ”un baiat care nu stie despre ce e vorba”, dupa ce l-a cunoscut la o intalnire cu Ministrul Fondurilor Europene. “L-am cunoscut la întâlnirea cu domnul ministru, bănuiesc că are intenţii bune, depinde cât va fi lăsat de stăpânul care l-a pus să-şi ducă la îndeplinire intenţiile, dar… un băiat care nu ştia despre ce e vorba. Când i-au pus întrebări specialiştii din Ministerul Fondurilor Europene, n-a mai ştiut să explice. Când e trecut de al doisprezecelea ceas, când n-ai depus proiectul şi nu îl ai nici finalizat, nu poţi să vii cu un angajat de la firma lui cumătru care nu are nicio experienţă pe zonă şi să îl pui director general la Apa Serv ca să mai încurcăm odată lucrurile. Asta e bătaie de joc faţă de locuitorii judeţului Neamţ. Consider că nu trebuie să existe în continuare în Neamţ un concept în care nu contează cum te cheamă, ce studii ai, ce specializare şi ce expertiză, doar trebuie să fii prieten cu cumătru sau în anturajul domnului Arsene ca să fii director şi apoi să nenoroceşti companii sau instituţii”, a mai spus prefectul George Lazar.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.