Prefectul judetului Neamt, George Lazar, îl acuza din nou pe Ionel Arsene, presedintele CJ Neamt, ca minte. Intr-o conferinta de presa sustinuta ieri, Lazar reaminteste ca lucrarile la DN 15 (Bicaz- Poiana Largului) sunt oprite din cauza cumătrului lui Arsene (Gheorghe Vlasie- patronul firmei careia i-a fost atribuita lucrarea) si nu din cauza guvernului PNL, cum sustine Arsene. ”Ionel Arsene minte, DN 15 Bicaz – Poiana Largului nu a fost finalizat din vina constructorului, care este și cumătrul acestuia”, se afirma intr-un ocmunicat al Prefecturii Neamt.

”Lucrările de consolidare pe DN 15 Bicaz – Poiana Largului sunt finalizate în procent de 80%. Primul termen de finalizare a lucrărilor a fost 15 noiembrie 2019, în prezent lucrările sunt sistate urmând a se relua la ordinul scris al autorității contractante. Lucrările au fost sistate pentru măsurile de iarnă în luna decembrie, au mai rămas lucrări de făcut de către executant timp de două săptămâni. Acestea sunt lucrări încadrate la lucrări de calamitate, motiv pentru care procedura de verificare a dosarului de plată este mult mai exigentă.

Constructorul, în calitatea sa de cumatru al lui Ionel Arsene, avea obligatia de a depune la timp documentele necesare pentru a fi plătite facturile, dar acesta din urmă a preferat să se ocupe mai mult de politică decât de administrație și să denigreze în mod voit reprezentanții Guvernului României în teritoriu, în rândul oamenilor de pe Valea Muntelui.

Din acest contract mai sunt de executat lucrări pentru o perioadă de două săptămâni, acest contract poate asigura încă o perioadă de decalare pentru executarea totală a contractului. Se poate discuta practic de o perioadă de timp aproximativă de o lună și jumătate din partea prestatorilor”, se precizeaza in comunicatul Prefecturii Neamt.

Prefectul judetului Neamt a declarat ca problema lui nu este relatia de cumetrie intre Vlasie (Ginel) si Arsene, ci îl intereseaza ca lucrarea sa fie dusa la bun sfarsit„Fie că sunt aspecte de ordin tehnic sau aspecte legale, aspecte care țin de însușirea proiectului, pe mine, în calitate de prefect al județului Neamț, dar și pe oamenii care locuiesc în aceea zonă, ne interesează în mod expres ca acest drum să fie finalizat. Nu mă deranjează și nu mă interesează numele celui care construiește acest drum. Chiar dacă acest personaj este cumătru cu președintele Consiliului Județean Neamț. Nu aceasta este problema mea!

Mă interesează ca acest drum de interes județean să fie executat în condiții legale și corecte pentru a fi redat circulației cât se poate de repede. Dacă sunt sau se descoperă nereguli am încredere în organele statului român abilitate în acest sens.

Sunt aspecte false care au ajuns în zona comunităților locale, care din punctul meu de vedere sunt otrăvite. Chiar și o parte a presei invocă lucruri care nu sunt corect redate. S-a subliniat ideea că noi prin actuala guvernare nu facem treabă sau blocăm derularea acestei investiții.

 Nu noi, ca reprezentanți ai Guvernului României în teritoriu, nu domnul ministru al transporturilor, nu domnul director al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iași, nu noi blocăm această investiție! Sunt bani asigurați pentru ceea ce s-a realizat până acum și sunt bani pentru finalizarea lucrărilor. Însă există un domn care promovează minciuna și știrile false în rândul oamenilor ce locuiesc pe zona din Valea Muntelui susținând sus și tare că acest drum este blocat de către reprezentanții actualului guvern.

Acest drum nu este blocat! Intenția și dorința mea este ca acest drum să fie recepționat și redat circulației! Nu împiedicăm dezvoltarea județului, noi ne dorim ca această investiție să continue, și ne dorim ca în afară de DN 15 să avem și alte investiții în județul Neamț. Aceste minciuni promovate de președintele Consiliului Județean, Ionel Arsene, au iz politic și sunt aspecte care incită oamenii simpli împotriva guvernului”, a declarat George Lazar

In comunicatul Prefecturii Neamt se mai puncteaza ca suntem astăzi într-o zonă de blocaj, motiv pentru care, între ceea ce au trimis către plată această asociere de firme și ce au identificat în acte sau la fața locului cei de la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Iasi există niste inadvertențe, acestea trebuie clarificate cât de repede pentru a putea fi finalizat acest proiect.

Prefectul Județului Neamț solicită insistent redeschiderea lucrărilor pe acest sector de drum și dorește rezolvarea tuturor etapelor necesare pentru ca acest drum să fie util și să deservească populației.

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

  1. Pai bine dom’ prefect daca matale si partidul lui matale care te-a promivat prefect vreti neaparat sa finalizati lucrarea de ce nu il chemati pe Ginel sa-i transmiteti in scris acest lucru, ori autorizarea reinceperii lucrarilor este la autoritatea contractanta care este momentan in curtea PNL. Este bine ca va faceti griji pentru cele 6 comune de pe Valea Muntelui dar acest lucru este cam tarziu pentru PNL care oricum nu ca nu va castiga in totalutate zona dar va pierde si ce a avut. Si apropo orimarul Micu de Roman il tineti pe functie chiar incompatibil dar pe Alexandroaia Grinties l-ati inlaturat pe motiv de incompatibilitate desi este de la PNL si este unul dintre cei mai buni primari ai vostri. Nu este cumva un dublu standard ce ati spune ca Alexandroaia sa castige acum Grintiesul pentru PSD, ce o sa mai spuneti. Va fi o vara fierbinte cu multe surprize…….

  2. Mincinos și arogant dom prefect. Matale și cu șefii matale ați dispus sa se taie banii pentru finalizarea drumului asta de maxima importanta. Mincinos și arogant ca și șefii dumitale în frunte cu ala care și a instalat Guvernul Meu!! Și va mai și p lingeți ca are Curtea Constituțională ceva cu voi când voi încălcați flagrant Constituția și dreptul de proprietate al omului făcând mai nou RECHIZITII de bunuri ale persoanelor private!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.