Astăzi (23 ianuarie), prefectul George Lazăr a participat la întâlnirea cu directorii de școli și licee din județul Neamț. Acesta a tinut mai intai sa sublinieze importanta calitatii in educatie: “Avem nevoie de învățători și profesori de calitate, dedicați meseriei lor, cum avem nevoie și de un învățământ caltitativ, fie că este vorba de gimnaziu, liceu, învățământ profesional sau dual. Calitatea actului educațional reprezintă viitorul unei societăți sănătoase și vă rog să fiți cât se poate de implicați în activitatea dumenavoastră!”, a declarat George Lazar.

Totodata, reprezentantul guvernului in teritoriu a atras atentia sefilor de unitati scolare ca trebuie sa aiba dialog cu primarii din unitățile administrativ teritoriale și să reușească împreună identificarea unor oportunități pentru investițiile atât de necesare infrastructurii educaționale, cum ar fi igiena si paza scolilor. ”Este inadmisibil ca în anul 2020 copiii noștri să fie nevoiți să învețe în săli de clasă cu unele condiții insalubre, sau să fie nevoiți să meargă la toalete în curtea școlii. De asemenea, subliniez aici că este importantă siguranța elevilor, de aceea, fac un apel către cei prezenți să se găsească soluții de a achizițona servicii de pază pentru toate unitățile școlare. Și, am încredere că se vor găsi bani pentru acest aspect deosebit de important”, a mai precizat prefectul Lazar.

La finalul întâlnirii, George Lazar a participat la o manifestare dedicată Micii Uniri, sustinuta de elevii Liceului Petru Rares, unde a fost organizata intalnirea cu conducerile scolilor si liceelor din judet.

Ionut CORFU

 

 

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.