Pe 19 februarie 2020 la Curtea de Apel Ploiești se judeca un nou termen in dosarul limitei de hotar Cheile Bicazului – Municipiul Gheorgheni. Avocat de profesie, prefectul judetului Neamt, George Lazar a declarat ieri intr-o conferinta de presa ca va merge personal in instanta, alaturi de primarul de la Bicaz Chei. Voi merge personal la acest termen de judecată alături de primarul din Bicaz-Chei, însoțiți de domnul director Simion Stâncel al Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Neamț, pentru a face o apărare calificată. Consider că este bine și corect să ne apărăm cu șansă și să câștigăm acest proces. Am facut toate demersurile legale la această oră, ne-am pus de comun acord cu toate instituțiile, primarul comunei și secretarul, alături de juriștii de la Consiliul Județean – avem o strategie comună în a ne susține cauza la curtea de apel. Ar trebuie să fie un proces câștigat! Mai vreau să menționez că interesul a fost destul de mic, chiar minor pentru a ne apara în ultimii cinci ani, și instituția prefectului nu a facut act de prezență la niciun proces. Cine a condus această instituție și modul prin care s-a prezentat este rușinos!, a declarat prefectul George Lazăr.

Acesta a mai precizat ca judetul Neamt are sanse maxime de castigare a cauzei, intrucat totul a inceput dupa ce administratia municipiul Gheorgheni nu si-a mai recunoscut propria semnatura pusa pe un document din 2008 prin care erau stabilite actualele hotare, calificand atitudinea edililor din Gheorgheni, drept ”Un joc periculos”.Mai mult, prin decizia de vara trecuta, instanta a modificat hotarul dintre judetul Neamt si judetul Harghita, fara sa i-o ceara nimeni, fapt care contravine flagrant legilor in vigoare.

Declaratiile complete ale prefectului George Lazar pe acest subiect, in materialul video de mai jos, de la minutul 10:40

Conferință de presă, Prefectura Neamț

Publicată de TVMneamţ.ro pe Marţi, 4 februarie 2020

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.