Prefectura Neamt a remis presei un comunicat prin care prefectul George LAZĂR își arata totala nemulțumire de stadiul lucrărilor la DN 15 Bicaz – Poiana Largului

 Prefectul Județului Neamț a solicitat insistent în cursul anului curent redeschiderea lucrărilor pe sectorul de drum DN 15 Bicaz – Poiana Largului și a dorit rezolvarea tuturor etapelor necesare pentru ca acest drum să fie dat în folosință și să deservească populației.

Reamintim că în luna iunie a.c lucrările de consolidare pe DN 15 Bicaz – Poiana Largului erau finalizate în procent de 80%. Primul termen de finalizare a lucrărilor a fost 15 noiembrie 2019, în luna iunie lucrările erau sistate urmând a se relua la ordinul scris al autorității contractante. Lucrările au fost sistate pentru măsurile de iarnă în luna decembrie, au mai rămas lucrări de făcut de către executant timp de aproximativ 30 – 45 de zile.

În luna iunie a.c eram într-o zonă de blocaj, motivat de faptul că între ceea ce au trimis la plată asocierea de firme și ce au identificat în acte sau la fața locului cei de la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Iași existau la momentul respectiv mai multe inadvertențe, ce necesitau a fi clarificate cât mai repede pentru a putea fi finalizat acest proiect.

Prefectul Județului Neamț solicită insistent finalizarea lucrărilor și recepția acestui sector de drum și dorește rezolvarea tuturor etapelor necesare pentru ca acest drum să fie practicabil și să deservească populația de pe Valea Muntelui.

George Lazăr: “Am efectuat în cursul zilei de ieri o vizită cu domnul director Dan Pilă, directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi – pe DN15 Bicaz –  Poiana Largului – pentru a face o inspecție în teren la lucrările care se efectuează pe acest sector de drum și pentru a vedea stadiul acestora. Am solicitat în mod expres ca lucrările să fie finalizate cât mai repede posibil pentru ca drumul să fi redat circulației.

Mă declar total nemulțumit față de stadiul lucrărilor, de numărul de utilaje și de oameni, relativ mic, cu care firma contractantă constructuiește pe acest sector de drum, care trebuia să îl fi finalizat de mai bine de 6 luni.

Precizez faptul că Guvernul României, Ministerul Transporturilor si Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași au asigurat finanțarea totală pentru continuarea lucărilor și finalizarea investiției. Țin să amintesc că această lucrare a fost dată cu încredințare directă pentru suma de 80 mil. de euro fără TVA, iar contractul inițial trebuia să fie finalizat cu recepție a drumului în luna noiembrie 2019. Sunt întârzieri nepermise, iar afectați sunt mii de oameni din zona Valea Muntelui, 6 unități administrativ teritoriale și sute de agenți economici.

Este de notorietate că firma care lucrează acest sector de drum aparține cumătrului domnului Ionel Arsene, Președintele Consiliului Județean Neamț. Nu vreau să mă gândesc că ar putea exista o presiune cu scop politic din partea acestuia față de cumătrul sau ca aceste lucrări să fie întârziate, pentru a insufla în mod mincinos o stare de spirit negativă în rândul cetățenilor din zonă față de Guvernul României.

Așa cum cealaltă societate contractantă, pe un sector din acest drum DN 15 a reușit să finalizeze de mult lucrăcrile și a montat inclusiv parapeții de protectie – mă refer la SC DANLIN SRL. Societatea cumătrului domnului Ionel Arsene nu a reușit nici la acest moment să ajungă la un stadiu măcar apropiat de finalizare a drumului.

Consider că este o lipsă de respect profundă față de miile de oameni din zonă, și de aceea îi solicit, în mod ferm, domnului Ionel Arsene să mai lase discursurile politice și să treacă la treabă!

M-am săturat și ne-am săturat domnule Arsene de vorbe multe și fapte zero! Vă somez  în al doisprezecelea ceas să dați ordin cumătrului dumneavoastră să termine lucrările!

Cred că o fi ocupat cumătrul dumneavoastră cu propaganda politică prin comunele din Neamț și cu negocierile electorale, împinse spre limita legii care nu vă onorează! De aceea, domnule Arsene, dacă tot filmați cu drone și vă faceți videoclipuri de campanie pe drumurile din județul Neamț, rugați să filmeze și DN15 Bicaz – Poiana Largului, pentru a vă face o imagine exactă despre respectul pe care îl oferiți cetățenilor din zonă”, se arata in comunicatul Prefecturii Neamt.

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.