Prefectul PSD Adrian Niță, a făcut publice ieri imagini cu podul pietonal de la Piata Centrala (vizavi de fosta fabrica 8 Martie) din Piatra Neamt, insotite de o întrebare- bobârnac pentru primarul PNL, Andrei Carabelea: ”Domnule primar, dacă ați avea un bunic, v-ar plăcea să meargă la piață pe acest pod?”.
Intrebarea prefectului vine in contextul in care ieri, Primaria a anuntat intr-un comunicat de presa, că a interzis circulatia publica pe podul in cauza, după ce acesta s-a degradat si mai mult, dând semne că abia stă să pice.
Adrian Niță mai mentioneaza ca primaria nu a dat presei fotografii la zi cu starea podului, ci a transmis o singură fotografie, făcută cu mult mai inainte ca podul să devină pericol public. Prin urmare, prefectul a facut publice imagini cu podul, făcute ieri. ”Nu mai e mult și se împlinesc 6 luni de când m-am adresat ISC pentru a semnala starea deplorabilă in care se află câteva poduri pietonale din oraș, printre care și cel din zona fostei fabrici 8 Martie.
Urmare a acestui demers, Primaria a fost sesizată oficial de către Inspectoratul de Stat în Construcții, iar în urma expertizei impuse s-a constatat că sunt necesare intervenții de urgență.
Fotografiile au fost făcute astăzi (n.red. ieri- 18 septembrie). Domnule primar, vă rog să dați dovadă de responsabilitate și să tratați cu seriozitate această problemă! Dacă ați avea un bunic, v-ar plăcea să meargă la piață pe acest pod?
Aveți peste 850 de salariați, plătiți din bani publici, pe care direct sau indirect îi conduceți, atât in Primarie cât și în societățile Consiliului Local. Aveți majoritate în Consiliul Local, aveți bani, implicați-vă în rezolvarea problemelor orașului!”, îi transmite prefectul, primarului Carabelea.
Criticile prefectului la actuala administratie locala din Piatra Neamt, nu sunt intamplatoare. Conform unor scenarii vehiculate in PSD, Adrian Niță ar fi fost momit cu preluarea conducerii organizatiei PSD Piatra Neamt, urmand ca în 2024, să fie candidatul social democratilor la Primaria Piatra Neamt. Astfel, potrivit calculelor unei găști de interese (post Arsene) din PSD, Niță nu ar mai reprezenta un pericol (politic vorbind) pentru cei care ar vrea să controleze listele de candidati PSD la alegerile parlamentare de peste 2 ani, chiar cu riscul provocării unei implozii in partid, pentru că strategia acestora presupune inclusiv maziliri ale unor oameni fără de care, alta ar fi fost astăzi soarta PSD Neamt.
Ionut CORFU (sursa foto: facebook- Adrian Nita)
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.