Prefectul PSD de Neamț este acuzat de liberali că se folosește de funcție pentru a bloca investițiile și lucrările la coridoarele de mobilitate din Piatra Neamț. Niță este mai nou președinte interimar la PSD Piatra Neamț și ar urma să candideze la primăria orașului.

Într-o conferință de presă susținută astăzi, președintele PNL Neamț, George Lazăr, a condamnat intențiile lui Niță, de a pune piedici sau de a bloca investițiile în infrastructura din Piatra Neamț, în scop electoral. ”Domnul Niță face niște lucruri în calitate de prefect, destul de ciudate și la limita legii, aș spune eu, dacă nu chiar depășește acea graniță. Mi se pare normal, ca nemțean cu suflet bun, cu mintea la cap, ca om care locuiești în Piatra Neamț și care ții la județul tău, la orașul tău, să ajuți la dezvoltarea lui. Dacă poți să faci ceva, fă, dacă nu poți să faci nimic, nu încurca pe altul. Ori, domnul Niță are o preocupare în ultimele șase luni, extrem de frecventă, cum să facă el să blocheze activitatea primăriei Piatra Neamț, investițiile în Piatra Neamț (…) Merge să asmută părinții pe școli, pe la licee, dom-le, să blocăm, să nu aducă Andrei Carabelea cumva fonduri, să blocăm, să blocăm.

Acțiunea asta… eu înțeleg să faci ceva bun. Ai și tu miniștri, ai prim ministru în România, ai secretari de stat. Pune și tu umărul și ajută acolo! Omul asta apreciază, electoratul asta apreciază. Să vii și tu să contribui cu ceva să faci un lucru bun. Dar să-l blochezi pe ăla care face doar de dragul de a bloca și după aia să apari în presa… bine, aia nu-i presă, e o fițuică de gazetă de perete , e unul singur în Neamț, nu-i dau numele (n.red. referire la site-ul de propagandă Arsene-PSD, ziarpiatraneamt.ro), oficiosul PSD-ului, și să apari acolo îl iei pe ăla cu amera după tine, uite l-am blocat pe ăla. Asta-i o nebunie.

Lazăr mai susține că Niță face presiuni la directori de instituții pentru a retrage avize sau pentru a nu acorda diverse autorizații, aspecte care ar putea intra sub incidența Codului Penal. ”De asta spun că e în sfera penalului, pentru că aud și eu discuții. Merge domnul Angheluță pe la primăria Piatra Neamț și spune pe acolo prin cadrul primăriei prin birourile primăriei, dom-le, mi s-a zis să caut să retrag avizele sau să blochez avizele Apaserv pentru coridoarele de mobilitate urbană. Întrebat, da` cine ți-a zis? Mai de sus. Cine mai de sus? Păi… de la prefectură.

Nu OK, nu e bine. Mai conversez eu, personal de data asta, cu un director al unei instituții publice din Neamț, care la fel îmi spune: Dom-le, nu mai pot. Dar ce se întâmplă? Dom-le, sunt sunat de două ori pe săptămână, de la Prefectura Neamț, de dom` prefect, care probabil mă pune și pe speaker sau probabil e cu oficiosul lângă el și îmi cere să anulez autorizațiile pe coridoarele de mobilitate urbană.

Oameni buni! Nu se poate așa ceva. Andrei Carabelea nu e primarul perfect. Nimeni nu e perfect, nici eu, nici colegii mei. Andrei Carabelea a avut curajul să implementeze proiectele astea, că trebuie să ai curaj să implementezi așa ceva și nu le face pentru el acasă. Le face pentru oraș (…) Să cauți să blochezi aceste proiecte, să dai telefon folosindu-te de funcția pe care o ai ca să ceri unor directori ai unor instituții publice să blocheze aceste proiecte, să retragă avize, să nu dea avize, să retragă autorizații de construcție, asta este noaptea minții. Așa ceva este de nedescris.

Nu poți ca prefect, asta să fie preocuparea ta, să blochezi primarul în proiectele care sunt pentru oameni (…) Oamenii din Piatra Neamț trebuie să știe ce preocupări are prefectul PSD al județului Neamț, aceea de a bloca. De ce? Doar în spirit electoral, poate o lucrare două blocată sau întârziată, ajungem la anul, an electoral și atunci avem mai pe românește scuipat la furcă, cei de la PSD să zică, uite mă, n-a terminat investițiile, uitați, e haos, e deranj. Așa ceva nu se face”, a conchis George Lazăr.

Adrian Niță nu a putut fi contactat pentru a-și expune punctul de vedere, pentru că de peste jumătate de an, nu mai răspunde la telefon jurnaliștilor neagreați de PSD.

Ionut CORFU

1 COMENTARIU

  1. Pe acest ,, PĂCĂLICI” nu-l VEDE și CIOLACU?????? POATE Î-L DEMITE!!!!!
    PREA STRICĂ IMAGINEA PSD-ului în NEAMȚ…..
    ALOOOOOO BUCUREȘTI…… TREZIREA……

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.