După foarte mulți ani de zile, în PSD-iștii nemțeni s-a trezit democrația și au invitat presa locală la o conferință de presă. Până astăzi, timp de ani de zile (sub domnia tătucului Arsene), PSD-iștii au preferat să vorbească (cu pereții) prin gazeta de partid sau nu au vorbit deloc pentru că nu aveau voie, deși PSD conduce județul Neamț de aproape 7 ani de zile. Conferința de presă a fost un prilej și pentru anumiți PSD-iști să scoată capul de prin vizuinile în care au stat băgați până acum

Evident că în tot acest timp, printre jurnaliști s-au acumulat nemulțumiri, mai ales că aceleași politici de silenzio stampa au fost aplicate și în instituțiile conduse de oamenii PSD. Este și cazul Prefecturii Neamț, unde discipolul lui Arsene, Adrian Niță, comunică doar când vrea, dacă vrea, de cele mai multe ori, deloc, dacă subiectele pe care este abordat sunt sensibile. Niță a fost membru PDL, după care a defilat cu partidul M 10 al procuroarei comuniste Monica Macovei, apoi a trecut la PSD, partid de pe urma căruia a obținut mai multe sinecuri: director Publiserv (aici și-a dat singur preme de zeci de mii de lei, pe care acum trebuie să le dea înapoi obligat fiind de instanță), consilier al lui Arsene, consilier al fostei prefecte Soroceanu, comunicator al lui Arsene și în prezent prefect, tot cu sprijinul exclusiv al lui Arsene.

La conferința de presă de ieri, a participat si Adrian Niță, el fiind și vicepreședinte PSD. Imediat după ce s-a încheiat conferința, Niță a vrut să se dea bine pe langă presa incomodă, dând mâna cu jurnaliștii prezenți (tvmneamt a refuzat invitația, din considerente expuse mai sus), însă a insistat mai mult pe lângă jurnalistul Daniel Vinca- vestea.net. Încercând să-i câștige bunăvoința și să arate că este în relații bune cu el deși Vinca este unul dintre cei mai aspri critici ai lui Niță din cauză că și-a trecut prefectura pe persoană fizică (lipsa comunicării, întârzierea demiterii lui Arsene, etc.) prefectul i-a pus o mână pe umăr, într-un mod destul de afectuos, gest care l-a scos din pepeni pe jurnalist, acesta punându-l la punct pe Niță, cu replica: “Ia mâna de pe mine, ești slugă cu 4-5 sinecuri date de un infractor!”

La scenă au asistat mai mulți martori, o bună parte dintre jurnaliști și o bună parte dintre cei peste zece PSD-iști care au participat la conferința de presă.

Întrebat seara trecută pe whatsapp depsre incident, prefectul Niță, ca de obicei, a refuzat să ofere un răspuns. A văzut mesajul (pe captura de ecran de mai jos, se pot observa atât bifele care confirmă că mesajul a fost citit, cât și ora la care a fost trimis), a încercat de vreo 3 ori să scrie ceva, însă s-a răzgândit și până la ora redactării (ora 13) nu a răspuns nimic și nici măcar nu a negat incidentul. Niță ar fi trebuit să ofere o explicație publicului, după ce a fost trimis la colț de un jurnalist, cu o replică absolut nimicitoare pentru omul care este reprezentantul guvernului în teritoriu și care visează la funcția de primar de Piatra Neamț. Dar, nu-i așa, și tăcerea-i un răspuns.

Jurnalistul Daniel Vinca (vestea.net) a explicat pentru tvmneamt.ro circumstanțele care l-au făcut să-i dea prefectului Niță o replică atât de tăioasă: ”În primul rând aș prezenta un pic contextul, nu cel general, cu prima conferință de presă la PSD Neamț după ani de zile, ci cel de nișă, al interacțiunii mele cu domnul prefect în seara de joi.

Mai întâi, la o întrebare adresată de mine domnului Daniel Harpa (cu nominalizarea clară a destinatarului interogației) a fost o primă tentativă de băgare în seamă a domnului prefect. I-am tăiat-o scurt, adresându-mă domnului Harpa și rugându-l să răspundă exclusiv el.

Mai apoi, la finele conferinței, dând să mă îndrept spre ușa de ieșire din sala de ședințe de la sediul PSD, m-a trezit în fața mea cu domnul Niță, cu mâna întinsă. Salutase și pe alți jurnaliști, mi-a întins mâna și pentru că nu se află pe lista celor 3-4-5 persoane total indezirabile cărora nu le-aș răspunde nici la salut, i-am întins și eu mâna.

A urmat al doilea gest de persoană needucată din partea domnului Niță care efectiv mi-a strâns foarte puternic mâna. Nu ferm ci foarte puternic, apucătură specifică bombardierilor și care nu-mi place, sub nicio formă.

Am reușit să extrag mâna mea, am făcut un pas lateral de domnul Niță, tot ca să ies, moment în care el s-a apucat de vorbit, încercând să-și explice acțiunile nelegale pe care – consider eu – le comite din funcția de prefect. I-am ripostat că nu mă interesează ce spune, avea ocazia să zică toate astea când a ignorat întrebările puse de mine pe grupul de comunicare de pe whatsapp Prefectură-presă, grup înființat chiar de el, de fațadă. Știm cu toții că de când e prefect pus cu mâna de infractorul fugar Arsene, domnul Niță a călcat în picioare demnitatea funcției și s-a comportat ca o slugă pe moșia șefului său.

Deși încercam să trec de el, să ajung la ușă (acel spațiu de la PSD este și impropriu pentru conferințe de presă, creează senzația de disconfort și dorința de a ieși din el când ți-ai terminat treaba), dar domnul Niță, nu și nu. Și, dintr-o dată, m-am trezit cu mâna lui pusă pe umărul meu. Așa, prietenește, ca o mângâiere.

Nu am nimic nici cu compartamentul dubios al domnului Niță (dacă și-l manifestă cu tovarășii lui), nici cu bărbații care preferă mângâieri între ei dar, clar, nu e genul meu de socializare. Nu permit nimănui – pentru că nu-mi place – nici să-mi vorbeasca la 5 centimetri de fața mea, nici să mă tot lovească în cot, nici (ca în acest caz) să-mi pună mâna pe umăr pentru a mă ține captiv. Or fi scheme și trucuri învățate de domnul prefect pe la școlile de vară și de comunicare PDL sau PSD dar să le facă cu cei care îi permit asta.

De aceea, în acel moment (până atunci i-am vorbit, apăsat, cu “dumneavoastră”, iar el o ținea pe tutuială) i-am spus cât se poate de ferm, ridicând (recunosc) un pic glasul ceva la modul “Ia mâna de pe mine, ești slugă cu 4-5 sinecuri date de un infractor”. Și cred că înca 1-2 propoziții cu același mesaj…

Sincer, nu că m-a uimit ci m-a șocat tupeul lui, jucat în atâtea reprize. Și mi-a dovedit încă o dată că este un bun elev. Un bun elev al infractorului Arsene pe care l-a demis (cică, așa zice el, nu vrea să arate ordinul de prefect, trebuie să-l credem pe cuvânt dar eu știu că domnul Niță e un om fără cuvânt și fără onoare!) așa, într-o formă secretizată, la 6 (șase!) zile după condamnare.

Este evident că e încă o minciună faptul că ordinul nu poater fi făcut public că ar fi vorba de persoane etc. Voi căuta în arhiva proprie și cu siguranță voi găsi ordine de prefect date de diverși prefecți din ultimul timp (cred că și de domnul Niță) cu demiteri de primari.

Mai mult, Guvernul României anunță oficial, în acte oficiale, numirile și demiterile a diverși demnitari, inclusiv prefecți sau subprefecți. Numai la Neamț – că e vorba de infractorul mentor al domnului Niță – onor prefectul “secretizează” demiterea din funcția publică a unui condamnat fugar.

Acesta e personajul cu care Arsene și PSD i-au binecuvântat pe nemțeni în funcția de prefect. Iar acum, apropos de atingerile nepermise comise de domnul Niță nu pot adăuga decât spunându-i să-și țină mâinile acasă și libidoșeniile pentru el sau pentru mândruțele care-i permit asta”, a declarat Daniel Vinca.

Deși i-am oferit ocazia prefectului Niță să-și spună punctul de vedere, chiar dacă a refuzat (nimic surprinzător), în caz că vrea să aibă un drept la replică, îl poate trimite pe adresa de mail tvmpiatraneamt@gmail.com.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.