În conferința de presă susținută astăzi la o firmă privată din apropierea orașului Piatra Neamț, prim ministrul Nicolae Ciucă a fost întrebat de reporterul vestea.net, cine îi permite prefectului PSD Adrian Niță (prefectul este reprezentantul guvernului în teritoriu și garantul respectării legii) să țină secret și astăzi ordinul de demitere din funcție a lui Ionel Arsene după ce baronul PSD de Neamț a fost condamnat la închisoare. Premierul a lăsat să se înțeleagă că atitudinea prefectului este ilegală, absolut regretabilă și că este posibil să se ia măsuri la nivel de guvern împotriva fostului aghiotant al lui Arsene. ”Nu permite nimeni asemenea comportamente și este absolut regretabil dacă s-a întâmplat acest lucru. Ceea ce poate să facă instituția guvernului este să ia măsuri împotriva celor care încalcă legea. Vă dați seama că rolul nostru, al guvernului, este acela de a… nu doar de a lua decizii și de a administra tot ceea ce ține de responsabilitatea guvernului la București, ci și de ceea ce se întâmplă în țară prin instituțiile de reprezentare.

Nu a permis absolut nimeni și nici nu va permite absolut nimeni să se întâmple astfel de fapte. Dacă s-au întâmplat, atunci vom lua măsuri în consecință.

De peste un an de când este prefect, PSD-istul Niță nu a susținut nici măcar o conferință de presă, nu a angajat un purtător de cuvânt la prefectură și refuză să răspundă la întrebările și telefoanele jurnaliștilor nealiniați la ușa PSD, încălcând grav atât legea cât și regulile de transparență care ar trebui să primeze în orice instituție publică și cu atît mai mult într-o instituție ca prefectura. Întrebat de reporterul tvmneamt dacă astfel de practici constituie o politică la nivel de guvern, ceea ce ar însemna că toți prefecții ar trebui să asemenea derapaje, premierul Ciucă a răspuns: ”Nu toți prefecții sunt așa. La nivelul guvernului, ați văzut că avem purtători de cuvânt, avem o comunicare cât se poate de transparentă… acum aflu de acest aspect și voi verifica și voi lua măsuri în consecință.

Prefectul Niță nu a făcut parte din delegația care l-a însoțit astăzi pe prim ministrul Ciucă în vizita din județul Neamț.

Declarațiile premierului pe acest subiect, de la minutul 7:

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

 1. La ora 19:28, eu am fugit din Casa de Cultură.

  La ora 19:08, dans al romilor.

  La ora 19:02, “Italia”.

  La ora 18:44, “Forumul Democrat German”, din PIATRA NEAMŢ. Aha. Ahaha.

  La ora 18:35, “Grecia”.

  La ora 18:24, “Bavaria”.

  La ora 18:18, părinte preot ortodox din Chicago.

  La ora 18:12, “Hristos A Înviat. La Mulţi Ani, Europa. La Mulţi Ani, ROMÂNIA”, domnul prefect = viîtorul domnul primar.

  La ora 18:09, Casa de Cultură.

  09-05-2023

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.