Prefectura Neamt anunta ca in curtea spitalului judetean vor fi amplasate 4 module primite de la rezervele statului, pentru zona de triaj epidemiologic. Acestea vor putea fi dotate cu surse de caldura si vor inlocui corturile in care nu pot fi tinuti pacienti, din cauza temperaturilor scazute.

Comunicat de pesa, Prefectura Neamt: Astăzi, 18 noiembrie a.c, s-au primit de la rezervele statului 4 module, de tip construcții ușoare din elemente modulate și radiatoare electrice, destinate organizării unor puncte de triaj observațional/epidemiologic pentru populația afectată de manifestarea riscului epidemiologic SARS-CoV-2, în baza solicitării făcute de prefectul județului Neamț, domnul George Lazăr la începutul lunii noiembrie.

Acestea vor fi montate în curtea Spitalului Județean de Urgență Neamț, pentru triaj epidemiologic, având în vedere că actualele corturi montate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Neamț nu fac față  la o temperatură mai mică de 5 grade. Această măsura este necesară și utilă odată cu începerea sezonului rece.

Aceste module sunt 6 m/2,4 m și vor putea fi folosite pe perioada timpului rece. Aceastea sunt aduse în curtea spitalului și sunt prevazute cu sursă de încălzire, urmând ca specialiștii să verifice aceste construcții ușoare pentru racordarea la toate utilitățile.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Neamț își asumă întreaga responsabilitate pentru cantitatea solicitată ce a fost scoasă din rezerva de stat. După încheierea acțiunii de distribuire a cantității de produse solicitată, în termen de 15 zile se va înainta atât la Ministerul Afacerilor Interne, cât și la Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale raportul justificativ prin care CJSU Neamț își asumă responsabilitatea folosirii produsului scos de la rezerva de stat.

“Mă preocupă și mă implic în luarea măsurilor de sprijin pentru sănătatea nemțenilor. Prioritatea mea este interesul cetățenilor. Din grijă pentru pacienți care așteaptă la triajul epidemiologic din curtea Spitalului Județean de Urgență am venit cu această măsura utilă pacienților și atât de necesară sezonului rece. Sunt convins că în acest mod se vor evita situațiile neplăcute din trecut. Aceste construcții sunt racordate la căldură, ceea ce va face așteptarea pacienților pentru internare în condiții decente.”, a declarant prefectul județului Neamț, domnul George Lazăr.

I.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.