Prefecta Soroceanu dă inca o dovada ca este pentru unii ciumă, pentru altii mumă. De data asta, este mumă pentru primarul PSD de Borlesti, Vali Puică. Acesta ramane pe functie, anunta vestea.net, chiar daca Inalta Curte de Casatie si Justitie a confirmat ceea ce constatase ANI (Agentia Nationala de Integritate), si anume ca Puică s-a aflat in conflict de interese in 2013 cand s-a votat singur pentru functia de viceprimar. Alti primari aflati in situatia lui Puică au fost demisi de prefect. Pe Vali Puica insa, prefecta judetului Neamt a decis să-l alinte cu o taiere de 10% din salariu, timp de 6 luni. Pagubă-n ciuperci, cum se mai spune pe ulitele satelor romanesti. Mai ramane sa-si ceara scuze inspectorii ANI de la Vali Puica.

Un ordin de Prefect emis vineri stabileşte ca primarul de Borleşti, Vasile Puică nu îşi pierde nici mandatul, nu primeşte nici interdicţia de a candida la viitoarele alegeri ci este doar sancţionat disciplinar. 10% penalizare la indemnizaţie, pe 6 luni, aceasta este sancţiunea dată de prefectul Soroceanu după ce la instituţia care reprezintă Guvernul în teritoriu a ajuns adresa de la ANI conform căreia, după cum informează surse apropiate de administraţie, se solicita doar sancţiune disciplinară, informeaza sursa citata.

Da, azi am emis ordinul de sancționare cu 10% pentru 6 luni. Nu este publicat pe site fiind un act administrativ personal. Se comunica doar persoanei in cauza”, a declarat Daniela Soroceanu pentru vestea.net. Ea a mai explicat că din punct de vedere juridic, există diferenţe între ordine de prefect care constată încetări de mandate (care se publică pe site) şi cele cu astfel de sanţiuni, considerate de interes „personal”. Daniela Soroceanu ne-a obisnuit deja sa interpeteze totul, inclusiv legile dupa cum îi dicteaza interesele personale sau de grup. Tot ce tine de administratia publica, inclusiv sanctiunile, sunt de interes public, deci nu exista sa NU fie facuta publica sanctiunea pentru primarul de la Borlesti. Prin ascunderea sanctiunii cu taierea a 10% din salariul primarului, se vrea de fapt trecerea sub tacere a intregului caz. Primarul Puica nu este angajat la SRL-ul Danielei Soroceanu. Doar asa sanctiunea ar fi putut fi una care tine de interesele lui personale. Daca este platit din bani publici si are o functie publica, totul trebuie sa fie transparent.

Daca pana la urma va ramane totul așa cum a decis Soroceanu pentru a proteja un primar PSD, ramane de vazut, insa pentru primarul Puica problemele nu se opresc aici. Tvmneamt.ro a demonstrat negru pe alb ca acesta si-a falsificat declaratia de avere. Dar ca să nu mai existe discutii si pierdere de timp prin instante, propunem ca acest caz sa fie judecat direct la Prefectura, de prefecta Soroceanu. De asemenea, daca tot exista Prefectura Neamt, ar trebui desfiintata ANI.

ANI are un client nou în Neamț. Primarul Puică de la Borlești, și-a falsificat declarația de avere (documente)

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.