Pofta de imagine a celor care vremelnic ocupa functii publice, evident platite tot din bani publici, pare sa nu aiba niciun fel de limita, nici macar atunci cand este vorba despre necazurile unor oameni afectati de inundatii, care in mare parte s-au produs tot din cauza unor politicieni si institutii corupte pana in maduva oaselor.

Banii de la Guvern pentru sinistratii de la Farcasa, Borca si alte comune, au devenit subiect de campanie de imagine, unde altundeva, decat pe facebook. Grosolania fara margini s-a petrecut ieri, cand pe pagina oficiala a Prefecturii Neamt au fost postate cateva poze si un text manipulator prin care s-ar vrea inducerea ideii catre populatie, ca sinistratii au avut noroc de prectureasa Soroceanu, altfel, n-ar fi pupat bani de la Guvern. ”…prin implicarea prefectului județului Neamț, Daniela SOROCEANU, și AJPIS Neamț, 55 de familii din județul nostru au primit din partea Guvernului României 315.000 lei…”, se arata in manipularea ordinara. Cetatenii trebuie sa stie ca indiferent cine este prefect, banii de la Guvern in asftel de situatii, vin oricum. Cum prefectureasa este in concediu, de data asta, in pozele de la Farcasa, pe post de izbavitorul nemtenilor, apare purtatorul de cuvant Adrian Nita (fost PDL, fost M10, actual PSD-ist), cel care s-a fotografiat cu amaratii ramasi fara mare parte dintre bunuri si care sunt in continuare in pericol din cauza alunecarilor de teren pe care Prefectura si CJ Neamt se fac ca nu le vad. Pe langa Nita, in poze apare si Mariceza Andrei, angajata la cancelaria prefectului.

Iata ce scriu comunicatorii Prefecturii Neamt, pe pagina oficiala de facebook a institutiei, incercand sa prosteasca pe nemteni in fata si sa se erijeze in Dumnezeii judetului: ”Astăzi, 30 august a.c., prin implicarea prefectului județului Neamț, Daniela SOROCEANU, și AJPIS Neamț, 55 de familii din județul nostru au primit din partea Guvernului României 315.000 lei, urmare a inundațiilor din lunile iunie-iulie 2018.
Sumele primite de familiile din Farcașa, Borca și alte comune din județ au fost între 5.000 și 10.000 lei, în funcție de gradul de afectare a locuințelor.”

Alte comentarii nu-si mai au rostul.

P.S. Reamintim ca in timpul inundatiilor de la Farcasa s-a petrecut ceva asemanator. Ionel Iordache, un alt PSD-ist angajat la cabinetul prefecturesei Soroceanu, trimitea SMS-uri angajatilor Prefecturii prin care-i indemna si ameninta (voalat, ce-i drept) sa distribuie pe facebook postari cu șefa lor la inundatii. (Vezi AICI- SMS EXPLOZIV! PREFECTUREASA SOROCEANU SE FOLOSEȘTE DE INUNDAȚII PENTRU IMAGINE. ANGAJAȚII PREFECTURII, AMENINȚAȚI)

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

4 COMENTARII

  1. Bai nesimtitilor, oamenii aia au dreptul la despagubiri potrivit legii, nu ca s-a implicat vreo frustrata de la prefectura. Ancheta sociala o fac cei de la agentia judeteana de plati care merg din casa in casa, nu voi putori ordinare care semnati la sfarsit. Sunt mii de oameni care au primit despagubiri de-a lungul anilor si sume impresionante, dar nimeni nu a avut nesimtirea sa se catere pe necazurile oamenilor. Ce tupeu ordinar aveti jigodiilor sa mergeti acolo cand oamenii primesc banii. Nu aveti scrupule iar nesimtirea voastra a depasit orice inchipuire. Traseistul asta de se crede vreun barbat fatal se viseaza la primarie? Baaaaa, nici macar Bulai nu te voteaza. Stiti ce va doresc? Sa ajungeti in situatia de a primi ajutoare de urgenta iar altii sa vina sa se pozeze pt FB cu voi, nenorocitilor.

  2. (Diana) , nume de cod, ai posibilitatea sa alegi pe Romel Traistuta, pe tov. Ex. Prefect Panaite ori pe altcineva “fatal tie”. Orice cetatean, traseist ori nu, poate candida oriunde, atata timp cat e liber, chiar si tu poti candida daca te tine circumvolutiunea, asa ca: vant din pupa…

  3. (Ion), caracterizare, sa stii ca in replica ta generata de frustrari ai spus un lucru interesant. Poate ar fi momentul ca primaria sa fie condusa de o femeie. Eu nu sunt interesata de o asemenea varianta. Cum nu cred ca, vreodata, specimene precum prefectureasa sau alte propuneri dragi tie ar primi 10% din voturi. Cat despre cei nominalizati de tine, Panaite si Birjoveanu, nu cred ca au sanse reale sa ajunga primari. Dar fondul discutiei era unul legat de nemernicia pe care au facut-o pe baza suferintei oamenilor. Viata ne va dovedi cine are dreptate. Relaxeaza-te, incepe CEx-ul si vine Salam.
    P.S. Sincera sa fiu, nu stiu daca exista, in acest moment, vreun politician care sa merite postul de primar.

  4. Multa patima nejustificata. Un singur lucru mi se pare cert (asa cum scrie dl Corfu), sunt exploatate necazul si saracia oamenilor. Mai penibil mi se pare ca acest lucru este facut chiar de guvernanti. Pe de o parte vorbiti de pensii, salarii, crestere economica fara precedent, lapte si miere peste tot, proiecte unul mai fabulos ca altul (vreti sa mutati Dunarea si voi nu puteti repara un podet), iar pe de alta parte faceti un titlu de glorie personala din adevarata fata a comunitatilor pline de saracie si neputinta. Fara sa jignesc pe cineva, este de-a dreptul grotesc sa mergi sa dai mana cu oameni care stau la rand sa primeasca cativa lei sa-si mai poata petici saracia. Daca nivelul de trai era unul decent si nu sub limita saraciei cum este acum, nu avea nimeni nevoie de astfel de ajutoare. Nu doar ridicol, ci si penibil momentul. Nu stiu cine o consiliaza pe prefecta, dar ii face mult rau. Ca sa nu vorbim despre faptul ca e platita sa isi faca datoria. In ritmul asta, urmeaza sa vedem pe retelele de socializare mesaje de genul “datorita implicarii dnei prefect si a dlui Arsene, angajatii din sistemul bugetar si-au primit salariile si luna aceasta”. Penibil. As reinterpeta putin si sloganul, pe care inteleg ca-l folosesc cei din gruparea aflata la putere in orice ocazie: doar uniti in rele, sunteti o forta distructiva.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.