Ploile din ultimele doua zile au afectat destul de serios alimentarea cu energie electrica in Piatra- Neamt si Roman, se arata intr-un comunicat de presa emis de Prefectura Neamt. Mai multe posturi de tranformare si linii de inalta tensiune s-au defectat, peste 6.000 de persoane ramanand pentru mai multe ore fara curent electric.

Astazi, de la primele ore ale diminetii, in zona centrala din Piatra- Neamt au fost caderi repetate de enegie electrica, care au durat pana in jurul orei 15.

Pana la ora redactarii, alte probleme majore nu fusesera semnalate in Piatra- Neamt, nici in judet, situatia fiind in continuare monitorizata de autoritati.

Comunicat de presa Prefectura Neamt:

”Prefectul judeţului, Niculina Dobrilă, alături de subprefectul Vlad Ciurea şi de membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU), a participat la videoconferinţa condusă de secretarii de stat, Raed Arafat şi  Irina Alexe, având ca temă gestionarea efectelor fenomenelor hidrologice şi meteorologice produse.

Potrivit ultimei avertizări hidrologice emise de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, în intervalul 12.10.2016 ora 12.00 – 13.10.2016 ora 21.00, judeţul Neamţ se află sub atenţionare  cod galben  pe râurile Trotuş, Bistriţa – bazin superior şi afluenţi, Moldova – bazin superior şi afluenţi şi cod portocaliu în intervalul 12.10.2016, ora 12,00 – 13.10.2016, ora 8,00 pe râul Trotuş, bazinul superior şi afluenţi.

Conform raportului Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) , de la ora 16,00, în judeţul Neamţ au fost afectate municipiile Piatra Neamţ şi Roman din punct de vedere al alimentării cu energie electrică.

Astfel, în Roman au fost afectate 13 puncte de transformare nealimentate, 3 linii de medie tensiune nealimentate parţial, o linie de medie tensiune nealimentată total, 6807 consumatori nealimentaţi, iar în Piatra Neamţ au fost afectate 8 posturi de transformare nealimentate şi a fost inundată o boxă.

Problemele nu au fost majore. Tazlăul a fost singurul în care s-a constatat o creştere importantă de debit, fără efecte însă, acum fiind în scadere. În Piatra Neamţ problemele de alimentare cu energie electrică au fost rezolvate, iar la Roman aproape toate lucrările de remediere erau deja efectuate la ora raportării ISU, conducerea E-ON Electrica asigurându-ne că până la ora 18,00 lucrările vor fi finalizate » a spus  prefectul Niculina Dobrilă”

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.