In ultimele 24-48 de ore, in judetul Neamt au circulat mai multe zvonuri alarmiste, potrivit carora persoane aflate in carantina ar parasi centrele special amenajate de autoritati si ar umbla libere pe strazi. Astfel de zvonuri au circulat mai intens in cursul zilei si noptii trecute, cu referire in special la centrul de carantina de la Liceul Economic din Piatra Neamt. Astfel de informatii au ajuns si la tvmneamt.ro, iar in urma verificarilor, rezulta ca ele nu se confirma.

Prefectul George Lazar a raspuns solicitarii tvmneamt.ro de a verifica sesizarile ajunse la noi si in aceasta dimineata a cerut lamuriri de la Inspectoratul de Politie al Judetului Neamt, de unde i s-a comunicat ca intr-adevar, a fost un apel seara trecuta la 112 prin care s-a reclamat ca sunt persoane care ies din centrul de carantina de la Liceul Economic din Piatra Neamt, insa in urma verificarilor in teren, sesizarea nu s-a confirmat, iar apelantul nu a mai raspuns la telefon, a declarat prefectul judetului Neamt.

Un caz asemanator s-a petrecut si la Roman, unde un cetatean a reclamat ca ar fi vazut pe strada o persoana care ar fi trebuit sa fie in carantina. In urma verificarilor politistilor, reclamantul a recunoscut ca a facut o confuzie.

Prefectul George Lazar a dat asigurari ca nimeni nu poate iesi din centrele de carantina, acestea fiind pazite ori de politisti locali, ori de politisti nationali sau de jandarmi, iar in zona locurilor respective, fortele de ordine patruleaza frecvent.

La acest moment, in judetul Neamt sunt carantinate 60 de persoane în 5 centre de carantina si 450 de persoane sunt in autoizolare. O persoana a fost diagnosticata cu Covid 19, iar pentru alte 12 persoane se asteapta rezultatele testelor.

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.