Prezenta astazi la ceremonia avansarii in grad a unor jandarmi nemteni cu ocazia Zilei Jandarmeriei, prefectureasa Daniela Soroceanu a apelat la priceperea unui fotograf pentru a parea mai inalta in pozele facute alaturi de jandarmi. Daca in urma cu mai multi ani, fostul premier Emil Boc se ridica pe varfuri ca sa par mai inalt in poze, prefectureasa judetului Neamt a apelat la un truc sau tehnica foto. Incadrarea este contraplonjata (adica fotograful se lasa pe vine si incadreaza persoanele de jos in sus) privitorul avand astfel impresia ca persoana din plan apropiat este ceva mai inalta decat in realitate. Tehnica se poate aplica si invers, adica se incadreaza de sus in jos, iar subiectul pare mai mic de statura decat in realitate.

Pentru comparatie, doua poze facuta in conditii normale, fara trucuri, la învestitura prefecturesei din urma cu doua saptamani. In imagine se poate vedea inaltimea ei reala.

Loading...

Si cat a fost in prezidiu la manifestarea jandarmilor, cei prezenti sunt de parere ca prefectureasa Soroceanu a apelat tot la un truc pentru a parea ceva mai inalta. Ei banuiesc faptul ca ea a avut una sau mai multe pernute pe scaun, in acest fel ajungand la acelasi nivel cu oamenii de langa ea. Foto de la Ziua Jandarmeriei Romane.

Spre comparatie, o poza fara trucuri in care se poate observa diferenta de inaltime de aproape un cap intre ea si celelalte persoane din prezidiu.

Si vestimentatia prefecturesei din poza cu jandarmii pare special aleasa pentru a parea si un pic mai supla. Costumatie inchisa la culoare si destul de larga cu aceeasi dimensiune de sus pana jos, astfel incat sa se creeze o unformitate cel putin aparent.

Faptul ca prefectureasa apeleaza la acest gen de trucuri pentru a parea fizic altceva decat este, poate spune multe despre motivele pentru care se comporta ca un zbir, confiscand efectiv institutia a carei angajata este, insa pentru un profil psihologic complet, lasam specialistii sa se pronunte.

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

4 COMENTARII

  1. A învățat de la răposatul care își punea căciulă sa para mai înalt sau nu apăreau ziarele dacă nu trucau jurnaliști poza cumva; si madam pare cai din vremea aceia așa ca. ……

  2. Sa ajungem sa lovim un om doar pentru statura si constitutie este chiar patetic. Fiecare ne nastem in diferite „forme” Si penteu un jurnalist , sa ajunga sa atace, un om pentru infatisara sa, este chiar denigrant.

  3. Nu e prea elegant si profi articolul. Hai sa o criticam pt ce nu face sau nu face bine. Analiza defectelor fizice este lovitura sub centura si nu onoreaza pe cel care o face. Nu irositi munitia. Astfel nu faceti decat sa o victimizati. Nu stiți ca românul ține cu cel mai slab la orice meci? De aceea iubeste româmul telenovela, pt ca fata saraca si urata ajunge printesa. Plus ca poate aveti parte de vreun proces de calomnie si discriminare.

LĂSAȚI UN MESAJ