Initiativa in premiera in sistemul educational din Neamt si chiar din Romania. Florentina Moise, șefa Inspectoratului Școlar Judetean Neamt, anunta că a început demersurile necesare pentru a implementa in scolile din judet un sistem conceput in asa fel, incat masa calda care va fi servita elevilor, să corespunda nevoilor nutritionale ale celor care au anumite probleme de sanatate. Sunt vizati in special copiii cu anumite alergii alimentare, dar si cei predispusi la obezitate.
In acest sens, Florentina Moise spune ca a avut deja discutii cu medicul Daniela Marcoci de la DSP Neamt, pentru ca demersul sa poata fi implementat cu ajutorul specialistilor din sistemul medical. ”«Un copil fericit este, în primul rând, un copil sănătos. Și doar după aceea este un copil care citește și cântă la vioară», spune un pediatru celebru. Este ceva mai important, mai de preț decât sănătatea? Nu cred.
Din acest motiv, am discutat ieri cu doamna doctor Daniela Florina Marcoci, unul dintre cei mai apreciați profesioniști din județul nostru, despre o temă care mă preocupă: nutriția copiilor din sistemul educațional din Neamț. Cu alte cuvinte, mesele pe care le iau copii în grădinițe sau în școli, fie că sunt preparate în bucătăriile proprii, fie sunt distribuite în sistem de catering.
Avem, aici, două chestiuni asupra cărora vreau să insist:
1. Meniurile pentru copiii cu alergii și
2. Prevenirea obezității în rândul copiilor”, spune Florentina Moise.
Aceasta mai precizeaza ca asteapta sugestii si oferte de colaborare pe acest subiect, de la medici, cadre didactice si parinti. ”Sunt probleme pe care și alte state europene le tratează cu mare atenție. Este timpul să o facem și noi, mai aplicat, mai atent, mai eficient. Vreau să colaborez cu medicii, cu educatoarele,cu diriginții și, mai ales, cu părinții, în acest sens. Așadar, aștept mesajele dumneavoastră și vă rog să nu ezitați să îmi scrieți! Sunt mamă! Un demers pe care îl facem împreună, spre binele copiilor. Pentru că mai înainte de orice, trebuie să fie sănătoși.”, mai precizeaza Florentina Moise pe pagina de ei de facebook.
Aceasta mai transmite că a semnat recent un contract pentru masă caldă, pentru elevii din 21 de scoli din judet.
Ionut CORFU
DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. Oooo…super! Al meu are nevoie de omega 3…somonul de Alaska ar fi extraordinar…stii matale, din ala de care consumati voi la reuniunile pesede.
    Niste icre de nisetru…alea pescuite din Dunare de Liviu Mihaiu…
    Niste vită kobe…
    Oua bio
    IA ZICETI DOAMNA MOISE..cam multe pretentii avem noi polinea cum zicea al stapan al orasului prin 2008

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.